Historik.

Mitt intresse för fjällvandring startade relativt sent. Det var först 1990 som jag insåg vad fjällvärlden har att erbjuda. Debuten skedde i Grövelsjön, vilket är en plats som fortfarande står mig mycket varmt om hjärtat. De senaste åren ha jag gjort minst tre besök/år i området.

 

Den första ”riktiga” fjällvandringen gjorde Fredrik, då 10 år, och jag 1999 då vi gick Kungsleden mellan Abisko och Nikkaluokta. Vintern därefter gjorde vi om turen tillsammans med Kristina, på skidor.

 

Under de följande åren genomförde jag tillsammans med de här båda ett antal fjällvandringar. Mer om dessa kan ni läsa under resp flik.

 

Intresset för fjällen och fjällvandring gjorde att jag fick med mig ett par kompisar ur lottakåren och vi gjorde vår första gemensamma vandring 2002 då vi gick Karolinermarschen. Sen dess har det här gänget genomfört en vandring varje år. Givetvis har gruppmedlemmarna varierat, men det finns en liten kärntrupp som varit med på det mesta. Tanken är att vi förutom att ha roligt även skall göra reklam för Försvaret och lottakåren. Därför genomförde vi alltid våra vandringar i uniform. Men vandringen 2011 blev starten för civila "riktiga" vandringskläder.

Resultatet blev att jag 2004  grundade begreppet

EVAs Reseservice,

och under det namnet jobbade jag fram till 2006.

 

                                               
                                                                  Loggan för Eva´s Reseservice

 

Nu gjorde jag/vi ett försök att driva det här intresset mer professionellt. Fredrik och jag startade ett handelsbolag under namnet

JÄRKENs RESESERVICE.

 

 
                    Loggan för JÄRKENS RESESERVICE

 

 

Utöver fjällvandringar genomförde även Fredrik skidresor till Hemsedal och Polen.

Men all byråkrati med ett föreag, för att inte tala om skattedjungeln, gjorde att vi avslutade firman redan 2009. Det blev lite svårt att förklara att resorna inte gav någon större vinst. Ingen av oss ville ta ut extra avgifter av våra vänner.

 

Resultatet blev alltså att jag vred klockan tillbaka sex år och genomför nu åter mina vandringar under ett arbetsnamn. Eftersom det inte ens är ett hobbyföretag så slipper jag nu all byråkrati. HURRA!!!!

 

Från och med sommaren 2010 genomför jag mina vandringar under namnet

 

Evas Fjällresor


 

Är Du intresserad av att hänga med oss runt fjälltopparna så är du  Välkommen att höra av Dig.
Du kan maila mig på denna adressen

 

 

 

Åter till STARTSIDAN