De tänkta dagsetapperna

 
     
 

Även årets vandring är till stora delar helt ny för mig, så därför får ni även i år nöja er med korta beskrivningar av dagsetapperna.  Jag har byggt större delen av informationen på goda råd och tips jag fått av vandrarvänner, samt från internet.
Vi kommer att röra oss i gränslandet och gå genom gamla gruvområden. Som jag nämnt under fliken planering, så är årets vandring betydligt mer stenig, mycket blockterräng. Till stor glädje kan jag även meddela att även årets tur innehåller ett par vad, och broar….De sista två etapperna kommer ni att känna igen. Under Stora Sjöfallet runt 2010 besökte vi både Hukiejaure och Sitasjaure, och den här gången lovar jag att jag skall gå rätt väg…..
Turen bygger på att vi skall tälta, men om vädret blir för dåligt så kan vi, förutom de två första nätterna, nyttja stugor att övernatta i. Jag kommer att kvittera ut en nyckel från DNT (Den Norske turistforeningen).
På de här sidorna tänker jag redovisa hur jag har tänkt mig våra dagsetapper. Ni hittar även en karta för varje dag. På kartan är dagsetappen markerad med en röd linje, samt att den tänkta tältplatsen är markerad med en blå ring.

Varje dagsetapp inleds med hur lång dagens etapp är och den tid jag tror vi behöver. Här har jag utgått från att vi rör oss med en hastighet av 1.8 km/h, samt att rasterna är medräknade.
 
     
 

Klicka på respektive kartbild för att läsa om etapperna..

 
     
       
 
  ETAPP 1
  ETAPP 2
  ETAPP 3
 
       
 
  ETAPP 4
   ETAPP 5
   ETAPP 6
 
       
 
   ETAPP 7
   ETAPP 8
    ETAPP 9