3 juli


     
 

Trots att vi kunde ta en liten sovmorgon i morse vaknade i alla fall vi som bodde i huvudbyggnaden tidigt. Kroppen har onekligen fått en inbyggd väckarklocka! Men det var skönt att kunna ligga kvar lite och bara njuta av en morgon där dagen inte skulle innehålla några större strapatser.

Det var jättegott att äta riktig frukost, och knäckemackorna i all ära, men riktigt bröd är ändå bäst.  Eftersom det var så lite folk på fjällstationen var det ingen brådska med att städa ur rummen, så vi kunde unna oss en lat och skön förmiddag. Givetvis blev det vykortsskrivning, och lite shopping.  En Pluppdocka till Thea och en pluppbok till lillebror som kommer till världen om ungefär en månad. Eftersom Linus ännu inte har fostrats in i Pluppvärlden så får det bli något annat till honom.
 
     
 

Eftersom det regnade ute blev det en skön förmiddag framför brasan
 
     
 
Det fick bli lunch på Salto. När vi tidigare under förmiddagen frågat kocken om vad det blev till lunch och fått svaret ärtsoppa, hojtade alla nej!!!  Jag tål bara inte smaken av ärtsoppa, och de andra såg inte fram emot en lång resa med ärtsoppa i magen…. Resultatet blev att han fixade till en speciallunch till oss, bestående av sourvas. Ett klart bättre alternativ!
 
     
 

Smaskigt!!!!

Det är inte ofta det är så här tomt utanför Saltoluokta fjällstation. På återseende nästa år!

Sista vyn över husberget. Kanske en toppbestigning nästa år?
 
     
 
Det kändes lite lugnare på överresan med M/S Langas den här gången. Lisbeth och Linnéa höll sig bland oss andra passagerare. Vi satt och pratade om det kaos vi upplevde vid Kebnats för två år sen när vi höll på att missa tåget. Men med tanke på att vi inte var så många ombord så borde alla få plats på bussen. Och det fick vi! Gällivare nästa!
 
     

Lugnt o tryggt åkte vi över Langas


En sövande bussresa in till civilisationen i Gällivare.

På stationen i GOD tid
     
 
Efter att ha åkt söderut i ett par timmar smakade det gott med lite mat i restaurangvagnen, och sen blev det som vanligt en tidig kväll för mig.
 
     
       
       
 

NÄSTA DAG

   
       
 

FÖREGÅENDE DAG

   
       
 

Till STARTSIDAN