SLUTSUMMERING
av årets vandring

 
 
 
 

 

 
 

SAREK 2015 - en jobbig men otroligt vacker vandring. Vi har som vanligt haft turen på vår sida, och inte råkat ut för några allvarligare intermezzon. Vädergudarna har varit snälla, och vi kan absolut inte klaga på vädret. Visst har det varit mulet och bitvis blåsigt, men vi har till stor del klarat oss från regn under dagarna. Lite regn på natten stör inte. Men några reflektioner och lärdomar har det givetvis blivit även i år:

  • Silvertejp löser inte alla problem.
  • Ta med lim för att kunna fixa trasiga kängor
  • Två kartor är det minsta antal som skall finnas i gruppen.
  • Kontrollen av utrustningen hemma är viktig. Jag får tjata och kontrollera ännu mer så allt är till 100% är i ordning. Dessutom viktigt att nyinköpt utrustning kollas, och att man har koll på hur den funkar.
  • Vid val av tältplats får man inte tänka socialt. I år klumpade vi ihop tälten istället för att använda bra platser som låg ca 10 - 20 m bort från varandra.
  • Återigen, jag måste ha en ny genomgång i hur en bra resp mindre bra tältplats ser ut, och vad man skall tänka på.
  • Apropå genomgång. Det behövs tydligen en samling innan avfärd där jag återigen går igenom varje etapp. I år kändes det ibland som om det var lite ”läst beskrivningen men inte förstått”. Med andra ord har jag beskrivit delsträckor som steniga och snåriga så är det precis det som gäller.
  • Planera mängden bränsle noggrant hemma, och ta hellre med lite extra än att det blir kris i slutet.
  • Lita inte på båtar längs med lederna. Lägg till mycket extra tid vid roddmoment när dagsetapperna planeras.
  • Kanske ännu kortare dagsetapper.
Mitt träningsupplägg fungerade bra. De närmare 30 milen jag gick med tung ryggsäck hemma gjorde att kroppen var van vid att jobba med extra tyngd. Att till detta lägga snabba intervallpromenader utan ryggsäck var ett bra alternativ.
 
     
 
Sträckan Staloluokta – Saltoluokta är som sagt mycket vacker. Jag har fått en väldigt ologisk tanke/dröm. Skulle gärna gå sträckan en gång till, men då med fokus på att fotografera, Detta medför dock att jag förmodligen får dubblera antalet dagar och följaktligen maten vilket blir en alldeles för tung ryggsäck. Framförallt eftersom det då hade tillkommit ett par extra kilo kameratillbehör.
 
 

 

 
 

De flesta fotona är tagna av mig, men jag även lånat några bilder från Lisbeth och Linnéa
 
 
 

Direkt från Sarek till Grövelsjön Nu var det dags att lära upp nästa generation i Fjällvandring, och det uppskattades av alla.
Så nu är vi fyra generationer som vandrat i Grövelsjöns underbara natur. Här är Linus, Hugo, Thea och mormor Eva på Långfjället.
     
 
Tack för att ni har följt min subjektiva berättelse om vår vandring i Sarek 2015.  Skriv gärna en kommentar i vår Gästbok om hur ni upplevt berättelsen eller vandringen.
 
     
 
På återseende 2016!
 
       
 

 

Skriv i vår gästbok
Skriv i Gästboken

Öppnas i nytt fönster(flik)

 
       
       
       
 

FÖREGÅENDE DAG

   
       
       
 

Till STARTSIDAN