MAT

 
       
       
 
Det går inte åt mindre mat bara för att vi har skidor på fötterna. Tvärtom kommer energiåtgången vara högre. Det innebär samma regler som på sommaren – ordentliga luncher, energidepåer av godis, nötter energibars mm. Tänk bara på att chokladkakor mm kan frysa och bli stenhårt. Givetvis kommer vi att göra paus för förmiddags-resp eftermiddagsfika där någon varm dryck ska ingå. Vill återigen tala mig varm för Reals torrfoder, då de inte behöver lika lång tid som Blå bands mfl för att bli klara.  Är det kallt ute blir maten gärna kall medan den sväller.
 
     
 

De måltider som ska planeras för, och ätas under turen är:

 
     
 

FRUKOST

5 st

LUNCH

6 st

MIDDAG

5 st

 
     
     
 
Dessutom, och här avgör ni själva vad ni behöver:
 
     
 
  • Havregryn
  • Torrmjölk
  • Knäckebröd
  • Pålägg
  • Kaffe, The, chokladpulver
  • Godis/energibars
  • Jägarsnus/nötter
  • Proteinbars
  • Flytande medicin till ”lillkåsan”
  • Dryck till middagarna om ni vill ha annat än vatten
 
     
 

Eftersom det inte blir någon toppbestigning den här gången behövs det ingen toppchampagne. Men den går å andra sidan utmärkt att byta mot lite glögg…..

I stugorna på Kungsleden mellan Abisko och Kebnekaise kan man proviantera på samtliga, vilket innebär att packningen kan göras lättare. Tänk bara på att vi återigen är ute i slutet av säsongen och att utbudet kan vara begränsat. De lite större provianteringsstugorna är Alesjaure och Sälka.
 
     
     
  STF Abisko och Kebnekaise:  
     
 

I matberäkningen ovan är inte måltider i Abisko och på Keb inräknade. Jag siktar på att vi skall bo i vandrarhemmet Keron i Abisko, där det finns möjlighet att ordna måltiderna själva. Men det går även att boka både middag och frukost i restaurangen Kungsleden
(frukost 120 kr, varmrätt 275kr och  3- rätters middag 450 kr).

På Keb tänker jag boka in middag ankomstdagen och en frukost. Hur vi gör en ev extra dag där löser vi då.
 
     
     
 
 
     
       
       
 

Till VÅRVINTER START