26 juli

 
     
 

”Övre leden” fram till Lulep Vássjájågåsj    Ca 13 km.

 
     
   
     
 

I dag blir det en tuff och utmanande etapp! För mig gäller det dessutom att navigera rätt och hålla koll på höjdmetrarna, så vi slipper de värsta utmaningarna. Exakt HUR inledningen på etappen blir beror på vädret. Grundplanen är att vi skall ta sikte på Gierdogiesjtjåhkkå, men innan vi når toppen skall vi svänga av åt väster, dvs gå på södersidan av toppen. Här är det en hel del höjdmetrar uppåt, och ihop med blockterräng och lösa stenar så blir det en liten utmaning som säkert tar på krafterna.

 
     
 

Foto från internet
 
     
 

Härefter kommer vi att fortsätta på lättvandrade fjällhedar bort mot ett par jåkkar som skall vadas. Om vädergudarna är med oss kommer vi under hela vandringen åt väster att ha en härlig utsikt ner över Rapadalen. Vid dåligt väder blir det ett lite längre, men enklare, vägval, då vi kommer att gå på nordsidan om Gierdogiesjtjåhkkå.

För att inte få alltför stora problem med vaden gäller det vi inte tappar höjd. Jag räknar med att det här blir en dag som kommer att ta ut sin rätt, så planen är att vi efter att ha vadat Lulep Vássjájågåsjslår upp tälten på hyllan som finns efter jåkken. Som belöning efter en jobbig dag kommer vi att få en grandios utsikt över Rapaselet från tälten
 
     
 
 
     
 

 

 
     
       
 

Till NÄSTA ETAPP

   
       
 

Tillbaka till ETAPPSTART