MAT:


 
       
 

Äta bör man, annars dör man….Så sant och speciellt när man är ute i naturen där en av de viktigaste delarna av en vandring är mat
och rätt mat och i rätt tid. Här  räknar jag med att alla tar sitt ansvar för gruppen och ser till att ni har en hög energinivå i kroppen. Det är inte bara orken som påverkas om det slarvas med maten, utan även kroppstemperaturen. Vi har de senaste åren haft incidenter med både totalt energitapp och frysningar, så nu kräver jag att ni äter ordentligt. Varje måltid SKALL bestå av minst 500 kalorier.

Skall ni testa nya torrfodermärken så gör det hemma först. Det är bättre att magen gör revolt där än på fjället.

Samma sak om ni vill testa att torka egen mat. Och här är det lätt att det blir för lite kalorier/portion. Var uppmärksamma på detta!
Än en gång En måltid skall innehålla MINST 500 kcl! Ett tips är om ni torkar själva att fylla på med gräddpulver i förpackningarna. Utöver exyta kalorier så ger de en fylligare smak.
 
     
 
MÅLTIDER
 
 

Årets vandring är som sagt en kombinerad tält-och stugtur, och vi kommer att passera ett par  STF stugor, och på något ställe  går det att proviantera. Dessutom kommer vi att bo en natt vid Låkktatjåkka fjällstation, och där finns möjlighet att avnjuta en tre-rätters middag samt frukost. OBS att både middagen och frukosten ingår i priset om ni väljer att bo inomhus.

Matplaneringen blir med andra ord upp till var och en i år, men tänk på att det kan bli en ny Coronasommar vilket innebär högt tryck på STF-stugorna. Detta i sin tur medför att sortiment kan vara starkt begränsat och tom vara slutsålt.

Möjlighet att proviantera finns i Abiskojaure, som vi bara passerar.

Matplanen är följande:

Siffrorna på resp måltid i tabellen gäller om ni inte väljer att äta i matsal på Låkktatjåkko. Gör ni det dra av en st middag och en frukost. Jag räknar även med att alla ätit på tåget, så vi inte behövber göra stopp för lunch dag 1. Däremot stannar vi givetvis för fika, så både Lisbeth och Bozz blir nöjda.

 DATUM

    FRUKOST

       LUNCH

      MIDDAG

28 juli

 

 


Tältförläggning

29 juli

X

X

X
Möjlighet till middag Låkktatjåkka

30 juli

X
Ev i matsal

X

X
STF stuga (ej proviantering)

31 juli

X

X

X
Tältförläggning

1 augusti

X

X

X
Tältförläggning

2 augusti

X

X

Middag på Turiststationen

SUMMA

5

5

5

 

Till detta kommer – och här avgör ni själva mängden av vad ni behöver:

  • Torrmjölk
  • kaffe/te/chokeladpulver
  • kex eller dylikt till fika. räkna med fikapauser på både för-och eftermiddag
  • godis
  • proteinbars
  • ebergibars
  • jägarsnus
 
     
     
 
 
     
 

Tänk på att:

  • Torrfoder är oftast billigast på nätetr

  • Ni har 20 % rabatt på Outnorth med koden  2020 OUTSTF-Q4 (Giltigt till 210131. Därefter kommer en ny kod som jag delger er här.
  • XXl har ibland bra kampanjer.

 

Som vanligt föredrar jag, och rekommenderar REALS måltider. Det är det märket som innehåller minst socker men ger mest kalorier. Finns många olika måltider. Mest kalorier är det i deras gröna måltider – REAL Ration, men dessa finns tyvärr inte överallt.

 
     
     
 
 
 

Tillbaka till STARTSIDAN