Planering
och
Förberedelser


Ledare:
Eva Järkenstedt, certifierad fjälledare
       
                           
 

UPPRESAN: Vi åker tåg från Halmstad den 27 juli, och nu blir det med ett nytt tågbolag, det norska Vy.
                         skall bli intressant att se hur det blir att boka och åka med dem, men eftersom det i praktiken
                         är Tågkompaniet så är jag hittills ganska lugn. Tyvärr måste vi åka via Stockholm eftersom Vy                          inte trafikerar nattåg till Norrland från Göteborg.

HEMMA:     Vi är tillbaka i Halmstad den 4 Augusti

Typ av vandring: Kombinerad tält- och stugvandring

Vandringens längd: Om inga alternativa sträckor används kommer vi att vandra ca 10 mil.

Toppbestigningar: Nej inga planerade, men har man orken så finns det gott om toppar för en kvälls-                                  alternativt morgonpromenad.

Terräng: Blandad. Blir lite av en jo-jo vandring där en av nedfarterna är brant, men i stort lättvandrad. Vi                   kommer att passera ett jobbigt parti med mycket videsnår.

Vad: JA! Rekommenderar starkt och önskar att alla har Torrskodd

Hund: Eftersom detta blir mitt genrep inför "Gröna Bandet2022" kommer Bozz att vara med.

Karta: Calazo Kungsleden: Kebnekaise, Abisko och Riksgränsen 1:50 000
             Lantmäteriet BD6 Abvisko – Kebnekaise- Narvik Fjällkarta. 1:100 000

Försäkringar: Egna försäkringar gäller!

 
     
 

God kondition krävs!

 
     
     
 
                                             
 
 

 

 
 

Sista anmälningsdag är 1 april

 
     
 

Årets vandring är, trots att vi får bära på tältutrustning, betydligt lättare än Sarekvandringen 2019. Vi kommer att behöva vada, så för att spara tid och slippa iskalla fötter med risk för kramp ser jag gärna att ni köper Torrskodd på Naturkompaniet. Ett av vaden är ganska långt. Däremot räknar jag inte med passager av snöfält och branta isiga fjällsidor, så broddarna kan ni lämna hemma. Delar av några etapper kommer att vara steniga, och det är som sagt kuperat. Som vanligt rekommenderar jag stavar, både för säkrare vandring och för att ha till hjälp vid vaden och i backarna. Ett måste att ha med i år är myggspray. Vi kommer att traska i videdjungek nästan en hel dag, och är det någonstans myggen trivs så är det i videsnår (vide = ofta fuktiga partier i närheten)

Jag kommer inte att lägga ut några träningstips men vill ni ha hjälp så hör av er eller titta på tipsen från ”Sarek 2012 – träningstips”Men kör gärna uthållighetsträning med lite backträning inlagd ibland
 
 
 
 

Förberedelser:

Precis som de senaste åren valde jag att starta min uppladdning inför sommarens vandring med en höstvandring i Grövelsjön, i september 2020. Det har ju varit ett vinnande koncept, så det blev ännu en härlig höstvecka i Grövelsjön. Vädret inbjöd inte direkt till några större toppbestigningar, men en tur upp på Jakobshöjden blev det liksom till Sjöhöjden/Sjøhøgda.

 
     
 
 
     
 

12 September:

Detta var även Vandringens dag, och då var vi några som gick ca 19 km på Hallandsleden mellan Oskarström och Gyltige. Vädret var minst sagt blött, men det blev en skön genomkörare, och nu är Fjällgänget på G inför sommaren 2021.

 

14 November

Informationsträff om sommarens vandring, samt bildspelsvisning från sommaren 2020. Här får ni chansen till en mer noggrann genomgång av etapperna, utrustning mm.
 
 
 
       
       
 

Tillbaka till STARTSIDAN