19 September

 
                             
 

Idag stod det tränings- och utbildningsvandring på schemat. Förutsättningarna kunde inte varit bättre - vindstilla, sol och dessa underbara färger. Hade planerat in en tur bort till Kårsefallet, 5 km på leden mot Kårsevagge. Första fotostoppet blev redan vid bron över Abiskojåkka.

Leden går huvudsakligen i fjällbjörkskog, då vi gick mitt i färgprakten. På vägen mot fallet hann vi ned lite utbildning i åtgärder vid kort rast, hur man använder stavarna på rätt sätt, spängetnad för- och nackdelar mm. Framför oss hade vi vyn bort mot snötäckta Keron, magnifikt.

Att det blev många fotostopp behöver jag knappast säga. Ett populärt motiv var när vi såg alla tre Dalarna i Abiskos alper, dvs Ballinvagge, Nissonvagge och Lapporten.

Framme vid fallet fick gruppen ägna sig åt att leka turister, dvs fota och bara njuta av naturen och fallet.

 

FILM:    Vid Forsen

Här ville jag absolut  ha ett gruppfoto,så det var bara för gänget att sätta sig vid vattnet.

När turistandet var slut återgick vi till allvaret och utbildning. Men först blev det lunch. Första lunchen ute i det gula. Sämre lunchpaus kan man ha….Utsikten över jåkken och de vita topparna fick oss nästan att glömma att äta.

      

Mätta o belåtna gav vi oss sen i kast med hur man reser ett tält. Torbjörn och jag visade på vårt och sen fick deltagarna sätta upp sina egna tält. Snart var det fullt av gröna, röda och blå tält på vår övningsplats, och att sätta upp tälten kommer inte att bli några problem.

Tyvärr fanns det inget annat alternativ, att ta oss tillbaka till fjällstationen, än att gå samma väg tillbaka.  Men nu ser man ju allt från ett annat håll  och jag fick flera frågor på om det verkligen var samma väg. Ännu en gång fångade dalarna på andra sidan Abiskojåkka vår uppmärksamhet så det fick bli en ny fotopaus.

Tillbaka på fjällstationen höll vi en kort lektion i karta o kompass. Men både Torbjörn o jag var nog för trötta i huvudet för det blev inte en av våra bättre utbildningar. Det här måste vi göra om ute på fjället.

              

Tillbaka I stugorna utbröt den stora packningscirkusen. I alla fall i vår stuga hördes den ständiga frågan  – "VAD kan jag plocka bort……”
Nu gällde det att ta bort gram inför starten på vandringen I morgon.

Kvällen avslutades på bästa sätt i och med att vi fick se norrsken över Torne träsk. Här skulle jag haft min systemkamera……


Ingen bra bild, men den visar I alla fall färgspelet på himlen.

 
     
       
       
 

TILL NÄSTA DAG

   
       
 

Till STARTSIDAN