Sommarvandringen 2022

30/6 – 13/7

NORDKALOTTEN

 
 
Eller följ med på valfri sträcka under mitt Gröna Band….
 
   
 
 
     
 

Sommaren i fjällen 2022 blir som sagt lite annorlunda eftersom jag i sommar skall vandra Gröna Bandet med start vid Treriksröset 2 juli. Detta innebär att jag inte organiserar någon vanlig vandring för Fjällgänget.

 
 


MEN jag erbjuder två alternativ för er som vill vandra tillsammans med mig och Bozz.

 
 
  1. Vandra med på den storslagna och fantastiska delen av Nordkalottleden mellan Treriksröset och Abisko. Väljer ni detta alternativ så fixar jag alla beställningar som vanligt. Detta är också den enda etappen som startdatumet är spikat på, så det är den här sträckan jag presenterar här under

  2. Välj valfri sträcka och ansluta på, och vandra med en bit. Tänk bara på att ju längre söderut, desto mer osäkert blir det med datumen. Mycket kan hända på en lång vandring, så jag kan ligga både före och efter tidsschemat.

För alternativ två svarar ni själva för alla bokningar!!

 
     
 

Nordkalotten:

30 juni. Tågresa från Halmstad via Stockholm upp till Kiruna. Här hyr vi en bil så att vi på ett smidigt sätt kan ta oss till Kilpisjärvi. Natten mellan 1 och 2 juli tillbringar vi i Kilpisjärvi. Kristina kommer att ställa upp som chaufför, och sen transportera bilen tillbaka till Kiruna.

2 Juli. Vi tar båten M/S Malla över till Koltaluokta. Här har vi sen ca tre kilometers vandring på en väl trampad stig (nästan mindre körväg) fram till Treriksröset. Här lägger vi lite tid på  Fotografering, och för mig handdunkning i röset,  som innebär starten på Gröna bandet. Därefter startar vi vandringen söderut mot Abisko 21 mil bort, med första stopp i Pältsastugan. Tyvärr kan vi inte gå raka vägen till Rostahytta, utan måste göra en omväg upp till Gappostugan för att sedan ta oss till Rosta via Isdalen.  Detta pga bron över Iselva, en bro som Bozz inte fixar.

Resten av vandringen hittar ni på hemsidans startsida under rubriken Gröna Bandet. De olika sträckorna finns sen under ”Etapper”, och under ”Detaljkartor” finns kartor för varje dag.

För er som gör mig sällskap på de första av etapperna kan jag utlova en fin och oförglömlig vandring i ett mäktigt och fantastiskt fint landskap. Naturen består av mycket sten, blockterräng och vi kommer även att behöva genomföra ett antal vattenövergångar och vad. HUR vaden blir beror på vattenflödet, men de håller normalt sett inte Sarekklass. Men det innebär även vandring på fina fjällhedar. Vandringen innehåller ett par långa etapper, där den längsta är på 3 mil. De långa dagarna innehåller dock ganska lättvandrad terräng, och vi går den här gången åt rätt håll med tanke på naturens sluttning. Jag siktar på att stanna och sova i de norska stugorna som finns längs med leden, vilket innebär att ni inte behöver dra på tält, sovsäck och liggunderlag. Däremot måste ni ha med mat för hela sträckan, eftersom det inte går att proviantera.

Vill ni hänga med på en fantastisk tur på Nordkalotten så måste jag ha in er anmälan senast 1 mars. Vill ni veta mer om hur etapperna ser ut, så hör av er.


Pältsa

 
     
     
     
     
     
 
 
 
GÄSTBOK
  
                                                           Öppnas i ny flik (fönster)                                                         
 
     
     
     
 

Tillbaka till Evas FJÄLLTURER