Etapp 6:  8 Juli

Hävlingen – Sjöstugan , ca 20 km

 
     

     
 

Ännu en lång etapp men den är trots längden väldigt lättvandrad, och det känns inte långt. Jag hoppas på vackert väder så vi kan göra ”höghöjdsvandringen” uppe på Långfjället tillbaka till Sjöstugan. Men skulle det vara dåligt väder så får det bli den vanliga leden tillbaka, på kartan markerad med grön linje.

Vi startar dagen med att gå tillbaka en liten bit på leden vi kom på igår. Men efter ett tag lämnar vi den och går på frigång upp mot Långfjället.


Vy ner mot Grötvallssjön


Långfjället

Vi kommer att ta sikte på toppen Pråahta där vi kommer att se ner mot Grövelsjön. Här finns Två lite häftigare topprösen.

Nu har vi ett antal kilometrar där vi vandrar  uppe på Långfjället, och större delen av sträckan ser vi Grövelsjön under oss. Att hitta en lunchplats blir inte svårt, här finns små bäckar som ger oss vatten.


Fin lunchutsikt över Grövelsjön

Vi kan nu välja om vi vill gå upp på Jakobshöjden eller om vi skall snedda ner direkt till Kärleksplatsen och vidare ner till kåtorna. Väljer vi Jakobshöjden kommer nervägen att bli densamma.


Jakobshöjden 2020


På väg ner från Långfjället 2020

Här passerar vi samevistet med sina kåtor och fortsätter sedan Naturstugenner till Grövelsjöns fjällstation. Av årets vandring återstår det nu 1,5 km, som går neråt på en vältrampad led ner till Sjöstugan.

Här bor vi nu två nätter i en fyrbäddsstuga, och ankomstkvällen väntar en trerättersmiddag inne på Sjöstugan.
Under morgondagen genomför vi en båttur på Femunden med M/S Femunden II

 
       
       
       
 

BÅTTUREN