Planering
och
Förberedelser

       
                           
 

UPPRESAN:Vi åker tåg från Halmstad den 1 juli. Första etappen blir till Stockholm, där det kommer att bli ett längre                          uppehåll, innan vi hoppar på Lapplandståget och åker med norska Vy resterande sträcka upp till Abisko. Jag                          kommer att åka tåg från Mora, vilket innebär att jag ansluter först i Stockholm.

HEMMA:     Vi är tillbaka i Halmstad den 10 juli

Typ av vandring: Kombinerad tält- och stugvandring

Vandringens längd: Om inga alternativa sträckor används kommer vi att vandra ca 8 mil.

Toppbestigningar: Nej inga planerade, men har man orken så finns det gott om toppar för en kvälls-                                    alternativt morgonpromenad.

Terräng: Blandad, MEN I STORT LÄTTVANDRAT

Vad: JA, ett långt men ”grunt” Men flera vattenövergångar, så rekommenderar starkt och önskar att alla har Torrskodd

Hund: Efter Gröna Bandet är Bozz min trognaste vandringskompis så han är med.

Karta: Calazo Kungsleden: Kebnekaise, Abisko och Riksgränsen 1:50 000
             Lantmäteriet BD6 Abisko – Kebnekaise- Narvik Fjällkarta. 1:100 000

Försäkringar: Egna försäkringar gäller!

 
     
     
     
 

                 
Bra kondition underlättar för oss alla!

 
     
 
 
 

 

 
 

Sista anmälningsdag är 10 februari

 
     
 

Årets vandring är, trots att vi får bära på tältutrustning, betydligt lättare än de Sarekvandringar vi gjort. Det är egentligen den perfekta turen för ”Första gången i fjällen”

Vi kommer att behöva vada och passera små vattenhinder så för att spara tid och slippa iskalla fötter med risk för kramp ser jag gärna att ni köper Torrskodd. Ett av vaden är ganska långt. Däremot räknar jag inte med passager av snöfält och branta isiga fjällsidor, så broddarna kan ni lämna hemma. En etapp kommer att vara stenig. Som vanligt rekommenderar jag stavar, både för säkrare vandring och för att ha till hjälp vid vad och i backarna.
 
 
 
 

Förberedelser:

Mina egna förberedelser startade direkt efter sommarvandringen 2023 med ett antal vandringar i Grövelsjön. Blev ett par turer upp på bla Salsfjället, Jakobshöjden, Sjöhöjden och Elgåhogna.


Elgåhogna 26 sept 2023

Fjällträningen kommer sen att fortsätta under vintern 2024 då jag gör min andra säsong på Sjöstugan i Grövelsjön. Hoppas på härlig skidåkning på fjället med några toppturer som kronan på verket.

 
     
 
 
       
 

Tillbaka till STARTSIDAN