Sommarvandring 2021
Tidpunkt för vandringen: slutet av juli/början av augusti 

Abiskofjällen

 
       
 

Vandringen 2021 blir en generalrepetition för mig inför Gröna Bandet. Det innebär att vi kommer att bruka både tält och stugor. Området blir Abiskofjällen, vilket är ett område som för oss fortfarande har stora vita fläckar.

Starten för vandringen blir det lilla stället Vassijaure och målet blir Abisko fjällstation. Vi kommer  att hoppa av tåget i Vassijaure och direkt därefter ger vi oss av de ca 7 km upp till den fantastiska lilla sjön Trollsjön, där vi kommer att tälta första natten.
 
     
 
 
     
 
  
Foto från Internet
 
 
 
 

 Den fortsatta rutten blir sen:

Trollsjön – Låktatjåkko Fjällststion – Kårsavagge – förbi Abiskojaure och en bit mot Alesjaure – sjön Áhpparjávri. Hur den vidare färden blir kommer vi att avgöra på plats. Alternativ 1 är att runda Báhkkabahok~cohkka och gå igenom Lapporten. Det varnas dock för den turen pga alla tjocka videsnår….. Alternativ 2 blir att gå upp i Ballingvággi och ta oss ner till Kungsleden. Innan vi är framme i Abisko svänger vi av mot Lapporten. Tyvärr blir det då samma sträcka tor.  Har bara gjort grova skisser på tänkta övernattningsplatser, men det kommer förmodligen att bli stugboende i Låktatjåkko och Kårsavagge.
 
     
 

Sveriges högst belägna fjällstation på 1228 möh. Här finns 18 sängar, bastu, restaurang och bar.
Foto från Internet
 
     
 


Finn ETT fel

TÄLT - SKA med
HUND - SKA med (dock ej Atlas)
MAGNUS - Ska INTE med

 
     
     
       
 

NÄSTKOMMANDE ÅR

   
       
 

Till STARTSIDAN