25 Maj
Avmönstring

 
 
Några timmars sömn, sen var det bara att ta sig ur sängen för att packa. Packningen blev inte så noggrann, jag skulle ju packa om allt senare i dag. Alla andra flög tillbaka till fastlandet i dag, men jag skulle inte åka förrän i morgon. Vid frukosten väntade en ny Audun teckning på oss, den sista för den här resan. Tack snälla för alla fina och roliga teckningar som du har summerat våra dagar med. Synd bara att lampor och fönster i matsalen gjort det svårt att få bra bilder på dem. Nattens fina väder var som borttrollat, och solen var nu ersatt av låga, mörka moln.
 
     
 
 
     
 
Alltför snart var det dags att säga hej då till alla i gruppen. Det har varit ett härligt gäng som svetsats samman under veckan. Mart och jag fick skjuts in till byn, där jag skulle våldgästa Linda och Einar i ytterligare en natt.
 
     
 

Freya med Origo vid sidan om sig.
 
     
 

Mina planer för dagen hade varit att ge mig i kast med Sockertoppen. Hade tom tagit med mig broddar för att kunna göra det säkert. Men vädret inbjöd verkligen inte till någon toppbestigning. Istället blev det lite shopping i byn, bla ett par vandringsbyxor till lilla Thea. Någon varm jacka till barnbarnen blev det dock inte. Här uppe är det tydligt att barnen mest använder overaller. Blev givetvis även ytterligare en liten mjuk isbjörn, som skall sitta i nya soffan på altanen!
När jag var här uppe förra våren tyckte jag att jag var smart som lämnade mina fjällskidor och pjäxor här uppe. Tanken var ju att jag skulle åkt hit i april i år igen, men nu flyttade ju Fredde ner till Oslo, så det gick om intet. Var lite dumt när vi var i fjällen i april och jag hade behövt mina skidor, som då var här uppe, inställda i ett förråd. Med andra ord hög tid att hämta dem  och ta med dem hem. Var bara att traska ner till Freddes gamla förråd. Och där stod de så fint och väntade på mig. Tur jag lämnat skidfodralet också! Höll dock på att glömma pjäxorna, som jag fick vända tillbaka för att hämta.

Tillbaka hem för att packa ordentligt, lite mat på KROA och sen väntade sängen.
 
     

Hej då M/S Origo. På återseende!
       
       
       
 

Gå vidare till 26 - 27 MAJ

   
       
 

Gå tillbaka till 24 MAJ

   
       
 

Gå tillbaka till 2016 STARTSIDA

   
       
 

Tillbaka till Svalbards STARTSIDA