Mars:
Säg den glädje som varar. Det blev ingen tjänst på Militärhögskolan i Halmstad, vilket innebär att jag i år har tidig semester och vandringen måste genomföras direkt efter midsommar. Med andra ord rekordtidig vistelse i Lapplandsfjällen. Detta renderade i lite grubblande över några små, men ack så viktiga blöta utmaningar, som tex vattenflöden och har snön hunnit smälta???? Däremot bör vi slippa våra vänner myggen, som förhoppningsvis inte har vaknat än.
April – juni:
Nu är det verkligen hög tid att ta fram och läsa igenom de reflektioner som jag gjorde efter förra årets vandring. Det skulle ju vara oerhört korkat att göra om samma misstag en gång till.. Till min stora glädje gick det fort att bocka av punkterna, framförallt eftersom några av dem inte blir aktuella förrän tältturen nästa år. Det här var vad jag kom fram till:
Gruppens storlek och dagsetappernas längd skall inte vara några problem. En stugtur förenklar allt, och jag tar för givet att alla följt mina råd/order om att träna för att få upp snitthastigheten. Eftersom vi nu har lättare packningar så hoppas jag vi kan röra oss med hastigheten av 2 km/timme, raster inräknat. Några av etapperna är hyfsat långa med sina 18 km, men det känns inte som något större hinder, vi har ju gått betydligt längre sträckor förr. Enl kartan och de tips jag fått kommer flera sträckor att vara mycket steniga, med mycket blockterräng. Men återigen, jag räknar med att mina tips om att stavträna, så ingen använder stavarna fel ,har anammats!
Årets vandring innehåller inte heller några häftigare vad, så säkerhetslinan kanske kan lämnas hemma? En viktbegränsning på ryggsäcken är ju de 20 kg som Norwegian har som maxgräns. Men man får ju ha 10 kg handbagage, så mycket kan ju flyttas över dit….
Min fysträning förra året visade ju sig inte räcka till. Att vandra och ständigt tycka att det är jobbigt samt ha tunga ben, är och var ingen höjdare. Men nu var förra året som det var och inför årets vandring har jag inte haft något som hindrat mig. Efter det att kroppen återhämtat sig från förra årets tur har det blivit mellan 3 – 5 pass i gymmet/vecka och dessutom lite rullskidor.
Det har inte varit svårt att motivera mig i gymmet. Bara att tänka på känslan i uppförsbacken förra året, där benen bara la av, har gjort träningstimmarna lättarer. Ett väldigt billigt pris för att få en fin fjällupplevelse!
Nu är det bara de sista små detaljerna kvar, innan det bär iväg…..