GRÖVELSJÖN RUNT 2023

 
 

ETAPPBESKRIVNINGAR:

 
     

 
 
     
 

I år blir det en betydligt lugnare tur jämfört med förra årets traskande uppe på Nordkalotten. Det blir på begäran en favorit i repris från 2009, med en liten knorr på slutet. Vandringen blir i (förmodligen) ganska lätt då vi kommer att sova inomhus varje natt och inte behöver dra på tung tältutrustning. Vi kommer att gå ca 9 mil på sex dagar i relativt lättgången terräng. Givetvis finns det en toppbestigning inplanerad på vägen, men den får anses som lätt.

Start och mål är vid Sjöstugan vid Grövelsjöns södra ände. Därifrån kommer vi att vandra bort till Femunden för att sedan vända tillbaka till startpunkten via Sylen och Hävlingen.

Med tanke på all snön som varit i vinter är det stor risk att vi kommer att få vandra på en del snöfält och att det kan vara blött.

Efter målgång i Sjöstugan är det tänkt att vi ska stanna en extra dag för att återvända till Elgå (med bil) och Femunden för en båttur med M/S Femund II på Femunden.
Det går även bra att delta som turist, dvs stanna på Sjöstugan och njuta av närområdet, medan vi andra vandrar runt Grövelsjön.

Om nu vandringen blir den mysvandring jag planerat eller om väder eller annat ställer till det för oss kan ni läsa om i bloggen som kommer att publiceras efter målgång

 
     
     
     
 

Klicka på respektive kartbild för att läsa om etapperna..

 
       
       
 


Start 2 juli


Etapp 1


Etapp 2

 
       
 


Etapp 3


Etapp 4


Etapp 5

 
       
 


Etapp 6       


Båttur  9 juli