MAT

 
                           
            

 

 
 

Här finns min planering för vår mat – både min och Bozz- under hela vandringen. Jag har valt att detaljplanera den så jag ska ha lite koll på hur mycket och vad jag behöver köpa in. Har räknat med att sträckor under 20 km räcker det med en REAL soppa till lunch (förstärkt med gräddpulver i), medan etapper över 20 km eller väldigt kuperade etapper, kräver en vanlig matpåse. Planer är givetvis till för att ändras, och kommer jag få möjlighet att köpa färsk fisk eller passerar någon affär så kommer jag givetvis att stanna o handla. Kommer även att slinka ner en o annan konservburk från STF stugorna. För mig finns det bara ett märke som är aktuellt när det gäller frystorkad mat, och det är REAL. Dyrt, JA, men outstanding i smak och näringsinnehåll.  Jag vet att jag kommer att bli ganska trött på torrfoder efter ett tag så när möjlighet finns kommer det att slinka ner en o annan gourmetmiddag på någon fjällstation under vägen.

När det gäller frukost, kommer jag inte att äta färdiga frukostar från Real pga vikten. Jag kommer att käka någon söt fruktsoppa och granola tillsammans med knäckebröd.  Kommer givetvis också att stoppa i mig energi i form av bars mm under dagarna.

Den viktigaste planeringen har varit hundmaten. Har som jag skrivit på annan plats valt att även han kommer att få äta frystorkad mat. Alldeles för dyrt att köpa i Sverige, så valet blev det tyska företaget LEIKY. Maten testades förra sommaren och han älskar den. Att gå på frystorkat sparar in en hel del vikt för honom att bära.

Kommer givetvis att planera för en extra matranson per etapp till Bozz. Det är ingen katastrof om min mat tar slut, men Bozz mat MÅSTE räcka hela etapperna.

 
 
 
 

 

 
 
 
 

HÄR ÄR MIN MATPLANERING i detalj Etapp för etapp:


(EXCELLfil. Varje etapp har egen flik)

 
     
       
       
 

Tillbaka till Gröna Bandets STARTSIDA