Efterarbete efter genomförd skola
   
       
 

Oj vad vi har sovit gott efter att skolan avslutades i fredags. Lördagen gick åt till att börja plocka i ordning i mitt förråd, gå igenom och återställa överlevnadsutrustningen mm. Att kroppen tagit stryk märktes eftersom allt gick i ultrarapid och hjärnan inte blev riktigt inkopplad.
I söndags var vi LEDIGA nästa hela dagen. Det blev bara en liten stunds jobb på eftermiddagen, i övrigt har vi bara slappat.
På måndagen den 8aug började min ledighet, men ledigheten fick jag leta bland stjärnorna efter……. Morgonen inleddes med ett besök i serviceförrådet. Med tanke på rapporten jag fick av en instruktör om at det varit kaos i förrådet vid avrustningen förväntade jag mig sura miner. Men förrådet hade inget att klaga på utöver att de var missnöjda med vården på elevernas kängor. Här kände jag mig lite ställd eftersom det onekligen lagts schematid på just detta……… Självklart skall kängor och övrig personlig materiel vara vårdade. Det blev lite mer bistra miner när jag lastade upp tre stora sopsäckar med kläder mm, varav en hel elevutrustning som låg kvar i kasern 8, och alla instruktörslakanen. Det här var redan avskrivit som inlämnat vilket fick förrådspersonalen att muttra ett och annat oskrivbart ord. Det trixades förmodligen lite för mycket vid avrustningen, och en annan av instruktörerna slog nog huvudet på spiken när han i fredags sa att de gjort en riktig fänriksinlämning.

En irriterad kasernansvarig kapten, ville sen ha en förklaring till varför inte alla rummen var utflyttade enligt överenskommelse i kasern 52. En förklaring jag inte kunde ge honom.
 
     
 
 
     
 
Resten av veckan har gått åt till att fortsätta återställa prylar till mitt förråd, och att ordna upp den överblivna ”grönpåsematen”. Dessutom har det blivit en massa administration som tagit resten av den lediga veckan i anspråk.
 
 
 
 
NU har vi i alla fall äntligen lämnat skolan bakom oss, och har nu, tre dagar försenade, kommit upp till Grövelsjön för att få krafterna tillbaka med en veckas fjällvandring. Nu skall vi se framåt, och om fem månader startar vinterkursen!