5 Aug
   
 

Sista dagen på årets ungdomsskola.

 
 
 
 

För mig innebar det kurschefsjobb redan från arla morgonstunden då bla de sista diplomen skulle skrivas ut.
För eleverna innebar detta en extra noggrann städning av kasernerna, för detta är dagen då befälsögonen ser ALLT som är fel i kasernen. För SK2 som varit med förr och vet vad en slutstädning är, gick städning och den efterföljande visitationen snabbt. Sk1 behövde lite längre tid på sig att få allt i ordning.
Innan avrustningen skulle de klassiska gruppfotona tas, och helt enligt traditionen var det flygplanet Lansen som skulle utgöra bakgrunden.

 
     
 
       
Årets upplaga av Sommarkurs 2
 
     
 

  
Sommarkurs 1
 
       
 

Efter fotograferingen väntade avrustningen och sedan informerade jag om den fortsatta ungdomsutbildningen som de kan söka. Vi erbjuder en vinterutbildning i fjällmiljö i vecka 5 nästa år, och FVRF har sin regionala utbildning.

Som avslutning genomfördes den obligatoriska kursutvärderingen som ligger till grund för nästa års sommarkurs. Tack för att ni fyllde i den så noggrant!
 
 
 
 
       
SK1 gör avmarsch efter årets sommarutbildning.
 
 
 
 

TACK ALLA ELEVER FÖR ATT NI UPPFÖRT ER SÅ FINT OCH GJORT ÅRETS UNGDOMSSKOLA TILL ETT FINT MINNE FÖR OSS ALLA!

 
       
 

När elever och övriga instruktörer åkt hem hade kurschefen och en kapten det stora nöjet att ta hand om det som inte gjorts under dagen. Hit hörde bla en slutstädning av kasern 8. De nya gästerna som flyttade in på kvällen skulle slippa flytta in i smutsiga rum. Men klockan 2030 var samtliga rum i kasernen utflyttade, sopade och skurade.

De flesta eleverna har varit duktiga och hört av sig när de kommit hem, men jag har ett antal samtal som skall ringas i morgon bitti…….
 
     
 

Nu tänker även vi unna oss en kväll i avslappningens tecken innan plikten kallar i morgon igen.