SLUTSUMMERING:

 
     
 

Så var det då dags att göra en slutsummering av årets vinterutbildning. ÄNTLIGEN, en vecka försenat, har jag fåt hem ”min” container.
I går lastade vi av!!!

För varje år har utbildningskonceptet putsats till lite, och nu känns det som att vi har hittat den (nästan) perfekta utbildningsformen. Givetvis finns det fortfarande lite smådetaljer som kan förbättras. Men konceptet håller! Jag sammanfattar veckan i några punkter här nedan, samt en liten bildkavalkad på härliga naturbilder.
 
     
 

 

 
 
VÄDRET:
 
 
 
 
Kan inte bli bättre för en vinterutbildning med fjällinriktning. Kallt har det varit, men absolut inga extrema temperaturer. Solen har visat sig och gjort våra skidturer till härliga upplevelser, och det har inte heller blåst särskilt mycket. Men det har varit tillräckligt för att eleverna skall ha fått respekt för kyla och de båda köldfaktorerna minusgrader i kombination med vind. De har lärt sig att använda kläderna efter flerskiktprincipen, och det har straffat sig direkt om de slarvat.
 
     
     
 
ISVAKSBADET:
 
     
 

Som alltid ett moment som alla är nervösa inför, men som efteråt är ett härligt äventyr som fått självkänslan att växa. När det nu dessutom var kallt ute, -18 grader, så var det lite extra spännande. Att få isvaken uppsågad i förväg var en helt underbar gest av fjällstationen. Det besparade oss flera timmars tufft sågande samt att vi nu slapp osäkerheten på om det skulle kunna gå att genomföra badet.

 
     
 
 
 
SCHEMAT:
 
     
 

Ser inte särskilt innehållsrikt ut när man tittar på det hemma, men det är precis vad vi hinner genomföra utan att stressa. Att ägna en hel dag åt skidteknik i olika former är ett måste, och platsen är helt perfekt.

 
     
     
 
STF GRÖVELSJÖN:
 
     
 

Bättre plats att ha en sådan här utbildning på finns inte. Ingen dötid till transportsträckor, utan utbildningsterrängen finns direkt utanför dörren. Sträckan där vi går på fjällmarsch är perfekt, det går att anpassa turens längd och svårighet beroende på de faktorer som råder för dagen. Det är lätt att korta ner eller förlänga, och ev lägga på en toppbestigning.

Den service vi får av personalen på fjällstationen går nästan inte att med ord beskriva.
BÄTTRE SERVICE GÅR INTE ATT FÅ!!!!
 
     
     
 
UNGDOMARNA.
 
     
 
Helt underbara ungdomar som gör att man med glädje ser framtiden an. De har jobbat och slitit på sina brädlappar, men alltid, (nåja nästan alltid) med ett leende på läpparna. Rätt plats, rätt tid rätt utrustning är tre ledord de verkligen ansträngt sig för att leva upp till, och det riktigt bra. Att sen inte alla remmar på ryggsäckarna är spända som vi instruktörer kräver, är något de lär sig fixa till under veckan. Det artiga sätt, samt den respekt de visat mot både personalen på fjällstationen, oss befäl och mellan varandra har gjort mig till en mycket stolt och glad kurschef.
 
     
     
 
INSTRUKTÖRER.
 
     
 
Ett duktigt instruktörsgäng, som har lagt ner mycket tid på våra elever. Här är inte mycket dötid för instruktörerna heller. Det känns som att vi lyckats bra, och att det var nöjda elever som åkte hem.  Innan avrustningen i fredags fick de instruktörer som ej var engagerade i eleverna lov att ta en liten skotertur inom övningsområdet. De fick ett par fina timmar, och bilder därifrån hittar ni här.  SKOTERTUREN
 
     
     
 
SERVICEFÖRRÅDET LV6.
 
     
 

I år har ni verkligen överträffat er själva med med den helt perfekta pakningen och servicen som ni har gett oss. Initiativet att lägga till en persedelpåpse i stället för den tunna plastpåsen var ETT SNILLEDRAG. Oves vilja att stå och fetta in VARENDA reservbindning har vi verkligen varit tacksamma för.

Ett stort tack till er ALLA!!!!!!!!

 
     
     
     
 
Och här är bildkavalkade med naturbilder från veckan.
 
  
 

Atlas och jag tackar för i år och önskar nya elever och reptiler välkomna till nästa års vinterutbildning