29 Juli:

 
       
 
Efter att ha firat mamma, som fyller 85 år i dag, var det bara för Kristina och mig att ta tag i det där med att packa färdigt ryggsäckarna. På förra helgens träningsvandring bar Kristina 15 kg och jag 25,5kg. Att Kristinas ryggsäck n u skulle bli tyngre ingick i planen, frågan var bara ur mycket tyngre. Efter att främst ha kompletterat packningen med mat så gick vi ut på altanen för kontrollvikt. En ny digital våg var inköpt för att säkerställa att det inte blev felvägt (som inför Stora Sjöfallet 2010).
 
       
 
       
19,76 kg. Låter inte helt oövervinnligt, även om Kristina kommer att få bära det mesta av vikten på axlarna, eftersom den lilla bebisen i magen förmodligen inte tycker om höftbältet.
 
       
 
Jag kämpade lite mer med min packning, och beslöt efter mycket vånda att lämna fleecetröjan hemma. Det kändes som att vikten inte borde bli så värst mycket mer än de redan packade 25,5 kilona. Men packningen ökades med coverbootsen (350g!), lite mer att stoppa i magen, och som kronan på verket en liten petflaska flytande ”medicin”. Det är borde inte bli så mycket tyngre… men bäst att skjuta upp den avslöjande invägningen till i morgon bitti. Kanske kommer på något i natt som kan tas bort…
 
       
 

30 Juli:

   
       
 
Inte kom jag på något onödigt i packningen under natten, så det var bara att gå ut till den obarmhärtiga vågen….
 
       
  
OOOUUUPPPS!!!! 27,98 kilo……..  Inte bra, men nu får det bli så här….
       
 
SUCK…..Tungt, tungt men det var bara att lasta in ryggan i bilen för transport in till busstationen där vi skulle träffas 0940. I år startar vi resan med buss, eftersom det blev mycket billigare än att nyttja Öresundståget. Men innan vi kramade om våra nära och kära så skulle det obligatoriska avresebilden tas.  När vi ställde upp för fotografering kändes det extra roligt att konstatera att vi var många i år. För första gången sedan 2006 var hela det gamla gänget med, samt Åse som anslöt 2009.
 
       

Eva, Kristina, Lisbeth ,Katarina, Åse, Siw och Anna. Fattas gör bara ”halvnorrlänningen” Linnéa som ansluter under natten.
       
 

SAREK – Here we come!!!!!

 
       
 

Bussen från Halmstad var nästan full, så chauffören ville att vi skulle lämna packningen i hans buss, men själva åka med i reservbussen. Men att lämna packningen var inte aktuellt, så vi tryckte in oss på de sista sju platserna i bussen. Och tur var väl det, för sedan såg vi aldrig till reservbussen….

I Göteborg bytte vi till X2000, eller vad det numera heter, mot Stockholm. En ganska seg och tråkig transportsträcka innan vi kan hoppa på Norrlandståget. I Stockholm hade vi gott om tid på centralen, så vi beslöt oss för att äta middagen där.
 
 
 
       
 

SJ, SJ….. Redan från sin startstation var tåget 45 min försenat…..  Men det var skönt att få vår liggvagn och inreda vår kupé. Och ännu en gång är det bara att konstatera. Skall man åka tåg så skall man inte ha med sig en massa packning. Ett febrilt pusslande startade med att få upp de tunga ryggsäckarna på de små hyllorna, och givetvis fick inte alla plats.. ….Eftersom vi var sju st så fick vi inte plats allihop i samma kupé, utan jag hamnade i grannkupén. Och att där försöka få plats med min lilla nätta säck var det bara inte tal om. Den hamnade som vanligt ute i korridoren.

När vi väl kommit till ro var det verkligen hög tid att plocka upp godsakerna. Ost, kex mm, och till detta givetvis en passande dryck att skåla i. Skönt att vi i år hade en egen ”kuppe” att bre ut oss i.
 
 

 

 
 
Resdagen tog dock tidigt ut sitt pris, och snart sov de flesta gott på vår färd upp genom Sverige. Hoppas bara att vi lyckas köra in lite av tiden som vi nu ligger efter.
 
 
 
     
 
 
 

FÖREGÅENDE SIDA

   
       
 

NÄSTA DAG

   
       
 

Till STARTSIDAN