ETAPP 2 (1 augusti)

 
     
 

Jåkkjåkken – Kisuriskåtan. Ca 16km. Beräknad tid 10 – 11 timmar

 
     
   
     
 
Även under dag två, som innehåller den längsta etappen, kommer vi att klara oss från att vada. Vi inleder etappen med att fortsätta på Padjelantaleden i ytterligare ca fem kilometer. De här kilometrarna innehåller inga större höjdskillnader, men kan vara lite blöta. När vi kommer fram till en bro (inte många broar kvar nu Siw!) skall vi gå över den och är då framme vid treparksmötet, där Sarek-, Padjelanta -och Stora Sjöfallets nationalparker möts. Ännu en bekant plats sen 2007.
 
 
  
Här vid  treparksmötet, efter att vi gått över Sjnjuvtjudisjåhkå men innan bron över Spietjaujåkka skall vi bryta av in mot Routesvagge
  
 
     
 
Nu är det dags att lämna Padjelantaleden, så vi viker av och klättrar upp på en liten grusås. Nu väntar en härlig vandring över fjällhedar. Framför oss har vi den långa nordväggen på fjället Kisuris (1 664 möh). När vi kommer fram till Kisuris börjar vegetationen bestå av mer videsnår som kommer att bli allt tätare. Med andra ord kommer sträckan nu att ta lite tid eftersom vi får snirkla oss fram mellan snåren. Det här innebär att vi skall försöka hålla oss långt ner på sluttningen, nära jåkken Sjnjuvtjudisjåhkå. Dagens mål börjar nu närma sig, den förfallna Kisuriskåtan. Vi skall passera den en liten bit för att leta upp bra tältplatser.
 
     
     
       
 

Till NÄSTA ETAPP

   
       
 

Tillbaka till ETAPPÖVERSIKTEN