31 August

 
       
       
 

Äntligen dags! Det var länge sedan vi genomförde en vandring så här sent på säsongen, så nu längtade jag verkligen till Lapplandsfjällen. Trots att de sista veckorna varit lite struliga med bla en njurbäckeninflammation som slog ut mig rejält, känns det nu ganska bra.  Var även hos läkaren i förra veckan och fick en kortisonspruta mot hälsporren, så nu hoppas jag verkligen att jag inte ska få samma problem med foten som förra året.

  Kristina med familj kom ner redan i går, så gårdagskvällen ägnades åt att slutpacka tillsammans och finjustera packningen. Trots en hel del ”onödiga” prylar som tex vispgrädde på flaska, marshmallows mm stannade vikten på bara 19 kg. Till detta kommer kameran med sina dryga 2 kilo men det känna ändå  riktigt bra. Var länge sedan vikten var så här låg! Även Kristina var nöjd med sina 17 kg, så nu ser vi med tillförsikt fram mot en skön tur.

Som avslutning på kvällen satte jag mig och gjorde precis som förra året en lista över mina förväntningar inför årets vandring. Hoppas verkligen att fler punkter blir uppfylla i år jämfört med tidigare år.
  • All medhavd utrustning är kontrollerad, fungerande och hel.
  • Inga sjukdomar/ skador i gruppen
  • Vädergudarna skall vara med oss. Det är hög tid att de slutar dränka fjällvärlden i regn, utan nu vill vi ha sol
  • Höstfärgerna skall ha kommit
  • Att de negativa förväntningarna på Kebnekaise fjällstation skall vändas till något positivt.
  • Att vädret tillåter ett toppförsök
  • Att min fot inte ska strula i år igen.
  • Att min kropp ska orka med påfrestningen efter sjukdomen.
  • Inte överfulla stugor (bortsett från Singi där det förmodligen är överfullt)
  • Räknar med att alla tränat så vi kan hålla ett jämt tempo hela tiden, dvs gå i 50 min och därefter kort vila osv.
  • Att gruppen skall hålla ihop under dagsturerna
 
     
 
 
     
 

Tågresorna det här året har ju som jag skrivit innan hållit på att göra mig tokig. Resultatet blev i alla fall att vi i år ska ta nattåget från Göteborg, vilket i sig innebar att vi inte åkte från Halmstad förrän kl 1550.

Vi träffades i god tid vid stationen. Även om det uppstod lite förvirring om var Åse var. Visade sig dock att vi väntade på framsidan av stationen och hon stod på baksidan. Förvirrade tanter på resa, hur ska detta sluta? Men väl samlade var det dags för årets första, och traditionella, gruppbild på Halmstad station.

I Göteborg fick vi vänta på nattåget så vi släpade in allt på ett litet fik och la beslag på en hel hörna. Smakade i alla fall gott med lite mat i magen, och nu behövde vi inte lägga tid på att gå till restaurangvagnen.

 

Så fort biljetterna var kontrollerade dukade vi upp i kupén. En helt traditionsenlig kvällsbuffé med ost, vindruvor kex och till detta lite rött. MUMS!
 
     
 
         
 
     
 
Ytterligare en tradition på våra resor till fjällen är att gå igenom alla skvallertidningar som finns. I år var vi dock dåliga på att handla på oss tidningar, det var bara Åse som skötte sig.  Men lite högläsning hann Lisbeth och jag med innan ögonen blev för tunga.
 
     
 
 
     
 

Som vanligt när sex personer skall trängas i en liggkupé tar själva sängbäddandet lite tid. Nu hade vi ju dessutom en stackare i kupén som inte hörde till gänget. Förstår inte varför han valde att tillbringa kvällen i restaurangvagnen??.....
Vi sov i alla fall skönt medan tåget rusade norrut mot Boden där vi skulle byta tåg,

 
     
 
 
     
       
       
 

TILL NÄSTA DAG

   
       
 

Till STARTSIDAN