ETAPP 3 (4 September)

Kaitumjaure – Singi, 14 Km


 
 

Ännu en lättvandrad etapp! Det är vandringens första etapp där vi slipper börja dagen med en ordentlig stigning, idag blir det bara en liten pulshöjare i början.  Men precis som de andra etapperna är inledningen, dvs de första tre kilometrarna, den besvärligaste. Det går uppför, är stenigt och blött, men här finns spänger. Efter tre kilometer kommer fram till bron över Tjäktjajåkka, och i år är det en helt vanlig stålbro som skall passeras.

 
     
 


Tjäktjajåkka

 
       
 

Efter bron är det en liten uppförsbacke, och sen har vi gjort dagens stigning. Här är det en fin utsikt tillbaka mot Kaitumjaure.
 
 
 
 
När vi klarat av stigningarna väntar härliga fjällhedar, och det är lättvandrat. Vi kommer att följa Tjäktjajåkka norrut hela dagen, och till stor del går leden ända nere vid vattnet. Det kommer med andra ord att vara lätt att fylla på vätskedepåerna i kroppen. Här finns även gott om fina rastställen. På vår väg kommer vi bla att gå förbi den gamla förfallna kåtan. Sträckan går genom ett gammalt renskötselområde, och varje gång jag gått här har jag sett mycket renar.
 
 
 
 

 
 
 
 
Den sista biten fram till Singistugorna är lite småkuperad, dock utan brantare backar.
 
 
 
 

Singistugorna som de såg ut 2006.
 
 
 
 
Den här kvällen får vi klara oss utan bastubad. Sedan vi var här senast 2010 har den stora gäststugan rustats upp.
 
     
       
       
 

Gå vidare till NÄSTA DAG

   
       
 

Tillbaka till VANDRINGENS STARTSIDA