Blogg från skidturen

 
     
 
KUNGSLEDEN PÅ SKIDOR
 
 

En blogg om hur jag, Eva, upplevde vår skidtur mellan Abisko och Kebnekaise. Som vanligt helt subjektivt skrivet.

 
     
 

Varje sommarvandring har jag hittills summerat i en blogg med bilder, så den traditionen får följa med även på den här turen även om vi nu pratar vårvinter och skidåkning.  Det är inte första gången gänget drar till fjälls på vårvintern, men det är den första långa turen vi gör och där vi nyttjar STFs stugor. Tidigare har vi varit uppe i Grövelsjön vid fem tillfällen för att testa skidåkning när fjället är som bäst. Efter senaste turen dit fick jag önskemål om att vi skulle göra en längre skidtur, och i år gavs det äntligen möjlighet för detta.
Den här bloggen kommer dock att skilja sig väsentligt från sommarbloggarna, eftersom jag har haft svårt att få ner alla intryck/händelser i ord utan att ständigt upprepa mig.
Det visade sig att tidpunkten för skidturen inte blev den bästa. Stora delar av Sverige har drunknat i snö i år, men inte fjälltrakterna här uppe, En dålig vinter ger ingen bra vårvinter….
På den här turen lät jag min nya kamera vara hemma. Kändes som om 2 kg runt halsen skulle vara i vägen när jag samtidigt ska hålla balansen på skidor.  Så det fick bli en comeback för min Nikon 7100, med den fördelen att jag nu har ett zoomobjektiv.

En sammanfattning av skidturen går lätta att göra i orden här nedanför, och för att inte göra läsningen till en ständig repetition kommer jag att bygga upp bloggen i huvudsak som en fotoblogg med lite kompletterande text. Orden som annars skulle ha förekommit i nästan varje mening är: Snöbrist, våt snö, isigt, vattenpölar, små insjöar på spåret, snöfall, blåst, vurpor, bakhalt, snön klabbar på under skidorna, vallningsfritt, skidvalla, klister, kallt, varmt, soligt, härliga stugor och stugvärdar, nya bekantskaper, roligt, underbart och sist men inte minst härlig kamratskap…..
 
     
 

Jag hoppas ni kommer uppskatta bloggen om vårt äventyr på Kungsleden

 

Skriv gärna en kommentar i gästboken!!! Det underlättar för kommande skidturer.

Eva

 
     
     
     
 
 
       
 

 

Skriv i vår gästbok

Öppnas i nytt fönster(flik)

 
       
       
 
Klicka på resp datum på bilderna nedan för att läsa om den dagen.
 
       
       

 

 20-21 april

   22 april

 23 april

 
 

 24 april

   25 april

26 april

 
           

27 april

   28 april

29 april

 
     
 

                   

SAMMANFATTNING

 
       
       
       
 

Tillbaka Evas Fjällresor