28 April: Vilodag på Keb: 

 
       
 

Återigen möttes vi av en blå himmel när vi tittade ut i morse. Sömnen har varit lite si så där, mycket beroende på att vi hade sängarna vägg i vägg med den nybyggda toaletten uppe vid logementen. Blir inte mycket sömn när det spolas stup i kvarten hela natten.
Någon sovmorgon blev det inte när hela logementet hoppade upp klockan sex för att förbereda sina randonné turer upp mot Sydtoppen. Och alla skulle på toa…..

Vi kom därför upp betydligt tidigare än planerat, så när frukosten var klar återstod frågan vad vi skulle göra. Blev en liten promenad upp till platån innan fjällstationen, på sommarleden. Nu visade det sig att det inte var den lättaste utflykten, eftersom snön inte höll och vi sjönk igenom hela tiden. Men det var mödan väl värt, och en fin utsikt mötte oss.
 
     
 


Jag har hittat den välkända skylten på sommarleden.
 
     
 
 
     
 
Betydligt svettigare än vi tänkt oss kom vi ner till fjällstationen efter någon timme, och då smakade det gott med förmiddagskaffe. Givetvis intagandes ute på altranen i solen tillsammans med våra vänner från fjället. Då de skulle åka hem med skotern efter lunchen passade vi på att byta rum till deras, mitt kära ”G.a Fyran". Nu kände jag mig hemma!
 
     
 

Tack för trevligt sällskap!
 
     
 

Några mer utflykter blev det inte eftersom vädret blev sämre och eftermiddagen avslutades med ett nytt snöfall.
Var i receptionen ett antal gånger för att kolla om det blivit några återbud till den tidiga skoterturen i morgon,
men fick samma svar varje gång – ”Tyvärr inte”.

Eftermiddagen ägnades åt shopping i butiken, materielvård, muskelvård, mer kaffedrickande, en kall öl och allmän slappning, vilket vi tyckte vi var väl värda. Som kronan på verket, dusch o bastu. Passade även på att studera min kropp lite närmre, och det var många blåmärken på den! Framförallt armbågen och vänsterknät hade tagit stryk efter alla smällarna mot marken.
 
     
 
 
     
 

Eftersom Britta med familj, samt ett par från Göteborg som även de följt samma rutt som vi, kom tillbaka efter att ha fortsatt upp till Tarfala i går, beslöt vi oss för att göra dem sällskap vid middagen. Men endast huvudrätt för oss i kväll!

Blev en väldigt trevlig kväll, med en massa prat om vad vi upplevt. Efter middagen fortsatte vi ute i samlingsrummet (tyvärr var Gammelstugan stängd), där vi hade det skönt en bra bit in på kvällen.
 
 
 
 
 
 

 
 
På få ställen smakar en öl så gott som på Kebnekaise Fjällstation. Fast helst ska den drickas i Gammelstugan, men eftersom den var stängd så fick lilla rummet utanför duga.
 
     
  
Sista kvällen på Keb för den här gången  
     
     
       
       
 

TILL NÄSTA DAG

   
       
 

Till STARTSIDAN