Sommarvandringen 2018
 
     
 

2 – 9 juli

 
 
 
 

Jotunheimen runt

Med bestigning av GALDHÖPIGGEN och GLITTERTIND
samt kamvandring på BESSEGGEN

 
       
 


Foto från internet

 
       
     
 

I år ska vi lämna den svenska fjällvärlden och vända blickarna och fötterna västerut mot Norge.
Jotunheimen är ett av de mest välkända vandringsområdena i vårt västra grannland. Området innehåller några av Norges högsta toppar samt den kända kammen Besseggen. Det kommer med andra ord att bokstavligt talat bli en riktig höjdarvandring, och svårighetsgraden på turen är betydligt högre än sommarvandringen 2017. Området är bitvis stenigt, innehåller några mindre vad/vattenövergångar samt att det givetvis kommer att bli lite vandring på snöfält. Men det skall även vara ett av de finaste områdena att vandra i, så jag kan lova att det blir många fina naturupplevelser.

Jag har valt att köra den lite längre turvarianten, dvs vi skall gå en rundtur i Jotunheimen, med förhoppning om att vädret skall tillåta bestigningar av Norges högsta topp , Galdhöpiggen, samt Glittertind som inte är mycket lägre. Som kronan på verket skall vi avsluta turen med att gå den berömda kammen Besseggen, och det lär vara en häftig upplevelse med en fantastisk utsikt. Om vädret blir för dåligt eller kroppen säger ifrån, går det att genomföra vandringen utan några toppbestigningar eller kamvandring. Längden på vandringen blir ca 10 mil, och dagsetapperna ligger på 15 – 20 km. Det här låter ju inte så jobbigt, men att tänka på är att det ofta går uppför, med extra många höjdmetrar för toppdagarna…..

 

Krav för deltagande:

God kondition. Vilket innebär att ni skall orka gå i 50 min utan vila i varierande terräng, samt kunna hålla ett tempo på 3 km/tim under en hel vandringsdag.
För att uppnå detta krävs det ingen idiotträning på gymmet, men det krävs att ni lägger lite tid varje vecka på att bygga upp konditionen. Börja redan nu!!!!

 
     
 

 

 
       
 
Klicka på respektive bild nedan för att läsa
 
       
       
       
 

VANDRINGSBLOGG

 
         
         

 

 

 DAGSETAPPER
   

 
         
         
 

  MAT
   

 

   UTRUSTNING
    

 
         
         
 
  
GÄSTBOK
  
                                                           Öppnas i ny flik (fönster)                                                         
 
         
         
 

Tillbaka till Evas STARTSIDAN