23 juli

En lite ovanlig känsla infann sig i morse när jag tittade på ryggsäcken. Packad, klar och invägd, med flera timmar tills avfärd. Jag som brukar hålla på in i sista minuten och finlira med packningen. Försökte slå bort den där otäcka känslan att jag glömt något viktigt, men var helt säker på att det viktigaste, kartor, GPS, nödsändare och kompass är med. Så det enda jag behövde lägga lite tid på idag var att åka och hamdla inför tågresan, packa ner tågmaten och så givetvis lite gott till födelsedagskvällen i Aktse. Fick bli en tur in till Maxi och glasapoteket. Den här lilla turen slutade med att jag sen hade en stor kylväska och två plastpåsar att ha som handbagage. Snacka om att se ut som en turistvandrare!

På väg till stationen åkte vi inom Lisbeth och hämtade upp henne, innan vi sammanstrålade med Anna på stationen. Det var bara vi tre som startade Sarekäventyret tillsammans, Kristina skulle ansluta i Göteborg och Linnéa träffar vi på tåget i morgon bitti.


 
       
 
Så var vi då ÄNTLIGEN på väg! Som vanligt blev det diskussioner om ryggsäcksvikten och alla prylarna som varit svåra att få plats med. Anna hade vägt in sin säck på 20 kg, Lisbeth på 17kg och så då jag med mina 25kg. Mycket vikt, men man vet ju aldrig vad som väntar oss vädermässigt i Sarek, och ärligt talat så är det maten som står för mycket av vikten.
 
       
     
 
 
 

 

 
 
I Göteborg väntade Kristina och givetvis var det då dags för en ny gruppbild. Nu börjar Sarekgänget bli komplett! Eftersom jag inte litar på tåg och tågtidtabeller så hade jag bokat biljetter med god marginal innan nattåget. Det blev med andra ord nästan två timmar i Göteborg och den tiden ägnade vi bla åt en delikat middag från Burger King. Så fort det var möjligt klev vi på nattåget och letade upp våra kupéer. I år har vi slagit på stort och valt sovvagn istället för liggvagn, så vi kommer få en natt med bra sömn på tåget. När biljetterna var kollade samlades vi inne hos Lisbeth och Anna som hade en egen kupé, och jag började plocka upp lite smått o gott från kassarna. Eftersom jag haft det lite struligt med knäproblem under våren, ville jag fira att vandringen faktiskt blev av, så jag började till de andras förvåning, med att blanda till och bjuda på lite Aperol Spritz. Tyvärr åkte jag ifrån Vichyvattnet, men det fick gå lika bra med lite Ramlösa naturell. Svalkande gott, och det blev en perfekt start på resan. Men snart var ordningen återställd och vindunk, ost och kex var framdukat.
 
 
 
 

 

 
 
 
 
När jag krupit ner i sängen och skulle ladda min telefon upptäckte jag att jag fått med mig fel sladd till laddaren. Klantigt! Ett problem som jag måste försöka lösa i Gällivare i morgon
 
     
       
       
 

TILL NÄSTA DAG

   
       
 

Till STARTSIDAN