ETAPP 1 (25 juli)

 
     
 

Aktse – "Svackan".    Ca 10 km.

 
     
   
     
 

Årets fjällvandring inleder vi med att vandra ca 1,5 km på Kungsleden, och etappen startar med en rejäl uppförsbacke. Ni som var med 2005 har säkert inte glömt den. När vi kommit upp lämnar vi Kungsleden och viker av åt väster, mot Skierfe.

 
     
 

Backen avklarad. Skierfe i bakgrunden
 
     
 
Här väntar nu en behaglig vandring på ett par kilometer, och är vädret fint har vi en fin utsikt ner över Aktse och Rapadalen. Framför oss har vi hela tiden Skierfeklippan som ett hägrande mål. Tyvärr går det inte att gå helt rakt fram mot toppen, utan vi måste vika av, och göra en sväng så vi sedan går upp på toppen från norrsidan. Själva bestigningen av toppen är lätt, och belöningen är den magnifika utsikten över Rapadalen med dess fantastiska deltasystem – Rapaselet. Även om de flesta av oss har varit på toppen, så anser jag att det är ett absolut måste, och den perfekta starten för den här vandringen.
 
     
 

 

 
     
 

Efter att ha beundrat utsikten och suttit och dinglat med benen utanför klippkanten är det dags att gå tillbaka en bit på leden. När vi gått ner från själva toppen viker vi av åt nordväst och ger oss ut i stiglöst land. Min tanke är att vi skall slå upp tälten nere i svackan, i närheten av något vattendrag.

Att tänka på inför dagens etapp är att det är dåligt med möjligheter att fylla på vatten!

 
     
     
       
 

Till NÄSTA ETAPP

   
       
 

Tillbaka till ETAPPSTART