28 juli

 
     
 

Snavavagge  Ca 4,5 km  +  ev toppbestigning.

 
     
   
     
 

I dag är det dagen S som i Snavavagge.  Snavavagge är mytomspunnen, och många är de vandrare som med skräck berättat om sina strapatser här….. Det går uppför, hjärtat kommer att få arbeta, och det är brant.., men vackert. 
För att inte tömma ut krafterna helt, så blir det lite färre kilometrar idag. Tanken är att vi skall ta oss upp till sjöarna, och där slå upp tälten. Exakt var och på vilken sida av sjön får vi se när vi kommer dit. Ja, jag vet att det inte ser särskilt långt ut på kartan, bara ett stenkast, men….


Även om det är tungt uppför får vi inte glömma att titta bakåt, ner över Rapaselet.
Är det någon som har energi kvar, så finns möjligheten att bestiga ännu en av Rapadalens klassiska toppar – Låddepakte. För att vara i Sarek ska det vara en hyfsat lätt toppbestigning på ca 5 km tor. Även om midnattssolen är borta sen några veckor, så är det hyfsat ljust långt in på kvällarna. Från toppen på 1537möh har man en magnifik utsikt över Rapadalen med sin start/mål och även bort mor Skarja. Vill man inte ge sig i kast med Låddepakte, eller om vädret inte inbjuder till det, kan det vara skönt att bara ta det lugnt under eftermiddagen/kvällen.
 
     
 

                                                                                                                       Vy mot Låddebaktes topp                                                                 Foto: Bertil Myhr
 
     
 

 

 
       
 

Till NÄSTA ETAPP

   
       
 

Tillbaka till ETAPPSTART