Planering och förberedelser

 
     
 

 
     
     
 

UPPRESAN:  Vi åker tåg från Halmstad den 2 juli. Jag återkommer med tider när SJ släppt bokningen (början av april). Om det blir nattåg från Göteborg eller Stockholm återstår att se. Tanken är att vi skall vara framme i Katterat ca 1330 den 3 juli.

HEMMA.Vi är tillbaka i Halmstad den12 juli

Vandringens längd:
  14 mil + vandring vid Keb.

Toppbestigningar:  Ja om vädret tillåter och viljan finns. Systoppen/Nordtoppen/Toulpagorni.

Terräng: Mycket kuperat samt stenigt

Typ av vandring: Stugvandring

KARTA:  Calazo Kebnekaisefjällen 1:100 000, Calazo Kebnekaise 1:15 000,

God kondition krävs!
 
     
 
           
 
     
 

Sista anmälningsdag är 20 mars.

 
     
 

Vid kartrek av vandringen ser det ut att bli en väldigt fin och spännande tur. Sträckan är kuperad och vi skall ta oss upp i några höga pass. Dessutom skall vi passera precis bredvid några glaciärer. Narviksfjällen är ett mäktigt och fint fjällområde, och boendet är i mysiga norska hytter tillhörande DNT. Viktigt att tänka på när det gäller de redovisade avstånden är att det är sträckan på kartan jag mätt. För att kompensera för höjdskillnader har jag lagt till 1-2 km/dag.
Vandringen ligger tidigt på säsongen, så var beredda på både snöfält och mycket vatten i fjällen. Med andra ord vill jag att alla har utrustat sig med Torrskodd för att underlätta och snabba på vattenpassagerna.

Med tanke på hur terrängen ser ut som vi skall förflytta oss genom är det extra viktigt att träna innan. Gäller framförallt med ryggsäck på ryggen. Jag kommer inte att lägga ut några vandringstips men vill ni ha hjälp så hör av er eller titta på tipsen från ”Sarek 2012 – träningstips”.  Det är framförallt uthållighetsträning ni skall satsa på i år!
 
     
 

Förberedelser:

Precis som förra året valde jag att starta uppladdningen inför sommarens vandring redan i september -19. Det var ju ett vinnande koncept i fjol, så det blev en härlig höstvecka i Grövelsjön. I år blev det dock inga höga toppar eftersom lillkillen Bozz bara var 10 månader. En topp blev det i alla fall, Jakobshöjden, där startbilden på den här sidan togs en blåsig dag. De sista dagarna gav en extra bra träning i och med vinterns ankomst. Att pulsa i snö är en bra pulshöjning!

 
     
 
 
     
 

18 Januari:

Nästan hela Fjällgänget samlades för ett uppstartsmöte, med bla genomgång av sommarens vandring.