Planering och förberedelser

 
     
 

 
     
     
 

UPPRESAN:  Vi åker tåg från Halmstad den 1 juli. Det kommer att bli nattåg från Stockholm till Kiruna, och därefter Nikkaluoktaexpressen till Nikkaluokta..

HEMMA: Vi är tillbaka i Halmstad den11 juli

Vandringens längd: ca 8 mil (räknat från övre båtlänningen i Vistasdalen)+ vandring vid Keb.

Toppbestigningar:  Ja om vädret tillåter och viljan finns. Sydtoppen/Nordtoppen/Toulpagorni och Nallo

Terräng: Lättvandrat med en tuff etapp mellan Nallo och Tjäktja

Typ av vandring: Stugvandring

Karta: Calazo Kebnekaisefjällen 1:100 000, Calazo Kebnekaise 1:15 000,
            Högfjällskartan Kebnekaise 1:20 000

 
     
 
           
 
     
 

Sista anmälningsdag är 20 mars.

 
     
 

Årets vandring är en betydligt lättare tur än de senaste åren, och innehåller inga vad. Däremot en etapp där vi kan räkna med snöfält, stenar som i mångt och mycket rör på sig. Vandringen ligger tidigt på säsongen, så var beredda på både snöfält och mycket vatten i fjällen. En stark rekommendation är att ni införskaffar ett par broddar och går med stavar. Trots att jag bedömer turen som lättvandrad gäller det att träna innan. Gäller framförallt lite längre turer med ryggsäck på ryggen. Jag kommer inte att lägga ut några vandringstips men vill ni ha hjälp så hör av er eller titta på tipsen från ”Sarek 2012 – träningstips”.  Ni behöver inte satsa så mycket på backträning.

 
     
 

Förberedelser:

Precis som förra året valde jag att starta uppladdningen inför sommarens vandring med en höstvandring i Grövelsjön, i september -19. Det var ju ett vinnande koncept i fjol, så det blev ännu en härlig höstvecka i Grövelsjön. I år blev det dock inga höga toppar eftersom lillkillen Bozz bara var 10 månader. En topp blev det i alla fall, Jakobshöjden, där startbilden på den här sidan togs en blåsig dag. De sista dagarna gav en extra bra träning i och med vinterns ankomst. Att pulsa i snö är en bra pulshöjning!

 
     
 
 
     
 

18 Januari:

Nästan hela Fjällgänget samlades för ett uppstartsmöte, med bla genomgång av sommarens vandring.

 
     
 

24 - 28 Januari:

I år var det åter dags för Fjällgänget att ge sig i kast med Stafett Vasan. Men Vasaloppsveckan inleddes med att Linnéa och Eva åkte Öppet spår, och båda kom i mål under 9 timmar. Därefter hade vi ett par sköna dagar med skidträning i Mora och Grönklitt. På  stafetten ställde vi i tur och ordning upp med följande laguppställning: Eva, Linnéa, Kristina Anna och Lisbeth. Sluttiden för gänget blev 8:56:56. Det gjorde vi jättebra!

 
     
 

     

   

 
     
 

22 Mars:

I dag drog vandringsträningen igång på riktigt. I år har vi fått tillskott av ett par nya vandrare som gärna vill ansluta till Fjällgänget. Välkomna Ulrika, Johanna och Birgitta!

Startvandringen genomförde vi i Haverdals naturreservat och dagen till ära kom äntligen sol och lite värme. Vi gav oss i kast med sanddynerna, leriga skogsvägar, en toppbestigning av Lynga sanddyn samt Haverdals sandstrand. Dagen avslutades med våfflor på vår altan och en genomgång av utrustning och alternativa turer inför sommaren. Corona hänger som ett mörkt hot över den tänkta vandringen nu när Norge stängt sin gräns mot oss. Detta innebär att jag hastigt och lustigt har fått planera tre alternativa turer som givetvis fått namn efter Coronapandomin. Alternativen presenterades  och nu är det bara att gå hem och fundera på vilket av Coronaalternativen som verkar mest lockande.0
 
     
 

Anna, Johanna, Ulrika, Birgitta Kristina, Eva, Lisbeth och Bozz klara för at inviga vandringssäsongen 2020.
  
Upp och ner i en krokig vandring på sanddynerna, samt gänget uppe på Lynga sanddyn.

0

          

 
     
 

24 och 26 Mars:

De här dagarna har jag ägnat mig åt förberedelser och rek av vandringsleder inför nästa gemensamma träningsvandring 4-5 april.  Det blev först drygt 19 km på Hallandsleden mellan Bökhult och Gyltige, och nu var ryggsäcksvikten uppe på 12 kg. En härlig vårdag tillsammans med mina båda fyrbenta killar. Dag två blev det rek av gröna spåret uppe i Gyltige. En inte helt lika rolig vandring, så ska försöka hinna med ytterligare en rektur där uppe för att hitta ett alternativ till söndagsturen.
 
     
 
  
 
     
 

27 Mars:

Nu har STF fattat beslut om att stänga ner fjällstugorna för säsongen och jag fattat beslutet att årets sommarvandring blir Corona alternativ 1,
 
     
 

4 - 5 April:

En helgvandring med övernattning i tält.