Sommarvandring 2020

(Början av Juli)

Gränsvandring i Narviksfjällen

 
       
 
 
 

Sommarvandringen 2020 blir lite lugnare än de två senaste årens vandringar. Det kommer att bli en hyttetur, och nu är det de obemannade DNT-hytterna vi kommer att använda. Fina, mysiga och framförallt billiga!

Vi ska återknyta bekantskapen med Narviksfjällen, och vi som var med på vandringen 2013 kommer bitvis att få flash backs och känna igen oss.

Uppresan blir med Norrlandståget mot Narvik, och vi ska passera Abisko, Katterjåkk och Riksgränsen och åka nästan ända fram till Narvik.  Den lilla norska orten Katterat blir vår slutstation. Även om vi i år inte släpar på full utrustning då tälten är kvar hemma, så blir det ingen semestertripp. Etapperna varierar i längd från 13km och upp till 23 km, och den sammanlagda sträckan blir ca 15 mil. Tänk på att det är norska kilometrar…..Slutmålet för vandringen blir Nikkaluokta, och vi kommer på vår färd dit att passera fem norska hytter och två svenska. Givetvis blir det även en ”vilodag” på Kebnekaise fjällstation.
 
 
 
 
Rutten blir:
 
 

Katterat – Hunddalshytta – Lossihytta – Cunojavrihytta – Cáihnavággihytta – Gautelihytta - STF Hukijaure – STF Singi – Kebnekaise fjällstation – Nikkaluokta

 
     
 
 
 
 
 
Lite bilder från sträckorna:
 
 
Cáihnavággihytta

   
Gautelishytta                                                                                  Solnedgång vid Hukejaure


Cunojavrihytta

 
 
 
       
       
 

NÄSTKOMMANDE ÅR

   
       
 

Till STARTSIDAN