27April – 1 maj  2017
Svalbard Ski Marathon

 
     
 

Jag återvände till Svalbard tidigare än jag tänkt, och av en anledning som absolut inte fanns i mitt huvud sist jag lämnade ön. Läste om skidloppet Svalbard Ski Marathon, och bestämde mig för att det bara MÅSTE jag testa att köra. En extra bonus var att jag även fick träffa Fredrik, som tillfälligt återvänt till ön för att jobba på ett bröllop. Dessutom gäller det att passa på att utnyttja de kontakter han fortfarande har kvar på ön, som tex att få gratis boende hos en kompis till honom……

Vistelsen på ön startade med två dagar som jag tillbringade i byn. Det var tänkt att vi skulle åkt ut på en skotertur och sova över i en hytta, men vädret ville annorlunda. Blev två blåsiga dagar i Longyearbyn. Den här gången tänker jag vara lat och göra inlägget till en fotoblogg, dvs bilderna får tala för sig själv.
 
     
 

 


   

    


Den för i området så typiska "Svalbardsrenen
"


Glaciärvatten på flaska……Populärt hos turisterna, men absolut inte gratis…..

            Hade räknat med kyla, och kall snö, så det här väderomslaget innebar att jag fick valla om skidorna. Tur att det fanns vallningsmöjligheter i idrottshallen, där             nummerlapparna delades ut.

            Tävlingsdagen inleddes med en frukost tillsammans med Fredrik på Radisson, och den frukosten var den bästa jag ätit på ön.

 

      
Frukosten innehöll det mesta, och det var mycket inslag av fisk. Betydligt mättare än jag tänkt mig hoppade jag sen på bussen som körde oss ut till starten. Tanken var att Fredrik skulle möta upp längs med spåret på sin skoter.  

 

    

 

 

Det blev ett mycket speciellt skidlopp som sammanfattas i orden uppför, nerför, vänd och samma väg tillbaka. Vädret jäklades med ordentlig blåst och snö på de högre höjderna, vilket gjorde att minn suporter på scoter fick stanna klvar i Longyearbyen.

 

 


Lite annorlunda miljö och naturupplevelse än Vasaloppet


Vätskekontroll i nedförsbacken. Här fick man bromsa rejält för att kunna dricka


YES! I did it!!!!


Värmetältet efter målgång minns jag med glädje..

 

 

Tack för den här gången! Hoppas på ett snart återseende, och jag kommer absolut att testa på skidloppet någon mer gång

 

 

     
       
       
 

Tillbaka till Svalbards STARTSIDA