25 Februari – Test av skidor:

   
Nu skall det testas skidor! Jag hade egentligen bara tänkt glida en liten runda, men mina nya skidor måste ju testas och utvärderas. Ville även testa glasögonen, och hur det var att köra med dem på.  Vi körde upp till Hökberg, och sen var det öppet hur långt jag skulle köra. Läde, eller kanske ända till Eldris.  Spåren var fina i Hökbergsbacken så det var bara att stå på, och det gick rejält fort. Vilken underbar skidtur det blev! Perfekta spår, inte för mycket folk ute, kanonbra skidor, och en kropp som tyckte det var kul att åka. Att hoppa av i Läde var inte aktuellt. En kort drickapaus och sen vidare mot Eldris.
 
 
 
 
 
 

Hade lite problem med immande glasögon, men efter lite experimenterande på hur de skulle sitta så blev det bra. Sträckan Läde-Eldris är platt så det blev mycket stakning, och det kändes jättebra. Stakningen på Skidarenan har nog gett resultat! När jag kom fram till Eldris ville jag absolut inte hoppa av, utan Magnus fick fortsätta ensam i bilen in till Mora. Det var bara att ösa på, och min stilla skidtur hade hastigt och lustigt förvandlats till ett tömningspass. Men det var säkert vad jag behövde, eller…

Tyvärr gick det inte att åka hela vägen in till målet, för vid Zornmuseet tog spåren slut. Men jag var jättenöjd med både skidor och kropp när jag kom fram till Magnus som stod och väntade där. Nu blev det ju inte den planerade lugna turen idag utan ett tömningspass där jag nästan gått för fullt.
 
 
 
       
 
Det blev ett snabbt ombyte på parkeringen, och sen blev det ett nytt besök i mässtältet. Eftersom vädret var som det var, så skulle jag nog behöva ett par fingerhandskar till skidområde så snabbt. När vi gick tillbaka till bilen så hade man startat upp snöläggningen av spåret in mot mål. . Det är alltid lika imponerande och fascinerande att stå och titta på hur arrangörerna förvandlar bilvägar till skidspår.
 
       
 
 
 
       
 

Det blev ingen lång kvällspromenad med Atlas. Jag började gå upp mot masten, men efter att ha pulsat uppför i 20 min tog det stopp. Nu hade kroppen fått nog idag, så det var bara att vända om hemåt. Sen blev det mys framför brasan resten av kvällen.

 
 
 

 
   
     
   
     

Till STARTSIDAN 2016