2 Mars – Risberg och grillning:

   
Idag var det träningsåkning mellan Risberg och Evertsberg som gällde för alla, ja nästan alla. Kristina valde att vara hemma o leka i snön med barnen, jag tänkte bara åka fram till sjöarna och Åses plan var att åka från Sjöarna till kontrollen.  För mig räckte det gott o väl med sju kilometers åkning. Dessutom behövde Atlas få springa lite så det kändes som en lagom tur.
 
     

Snart har vi samlat ihop oss och är klara att åka från Risberg.
 
     

Det blev en behaglig tur, och extra skönt för mig var att Atlas var dragvillig. Han hade till skillnad från mig mycket extra energi lagrad.  Anna tyckte det var kul att prova en ny sträcka av vasaloppsspåret, och Åse tog sig lätt upp till Evertsberg. Med andra ord en skön dag i spåret, även om det var lite motvind och mulet.

Som belöning väntade en härlig eftermiddag med korvgrillning i slogboden vid sjöarna. Atlas och jag var där först och förberedde innan de andra kom. Det blev lite kallt, så tur att jag fått upp en bra brasa. Men nu får de gärna komma.
 
 

Kommer de aldrig snart. Jag vill också ha lite korv som belöning…..
 
     
 
Men som på en given signal dök både Magnus och tjejerna upp samtidigt med Martin o Kristina. Lite småkyligt var det, men alla som frös var välkomna att springa runt o leka med Thea o Hugo.
 
     
 

Hugo kiknar av skratt när pappa jonglerar med honom i snön.
 
     
 
Även Atlas var överlycklig över alla som ville leka med honom. Thea kastade många snöbollar som han glatt kastade sig efter. När husse hjälpte till såg han ,dvs Atlas, nästan farlig ut.
 
 
     
 
     
 
När brasan äntligen förvandlats till en glödbädd smakade korven otroligt gott. Det är få saker som smakar bättre än sotig korv grillad på pinne över en öppen eld.
 
     
 
  
 
     
 
I kväll hade vi en samling i vår stuga, den här gången utan skumpa, för att gå igenom riktlinjerna inför fredagens Stafettvasa.
 
     
     

 
   
     
   
     

Till STARTSIDAN 2016