Etapp 2: 4 Juli

Kårsavaggestugan – Abiskojaurestugan,
ca 8 km

 
     

     
 

Då är vi framme vid vandringens jobbigaste etapp vad gäller höjdmetrar, men i gengäld är det vandringens kortaste sett i kilometrar.

Dagen börjar med ett rejält fotbad då vi direkt vid stugan skall ta oss över Gorsajávri. Inte särskilt djupt, men långt vad.

Nästan direkt efter vadet börjar dagens pulsträning. Nu väntar en brant och svettig stigning uppför Njunesgeahci, och här har vi ytterligare ett par vattenpassager att klara av. Eftersom vi vandrar tidigt på säsongen ska vi räkna med att det kan vara blött. Då vi har gott om tid att ta oss uppför fjället kommer vi att göra fler pauser för att beundra utsikten bakåt, ner över Kårsevagge.


Vy ner mot sjön Gaskkmus Gorsajávri och Kårsavaggestugan


Vy över Kårsabranten

När vi kommit upp kommer vi att mötas av en fantastisk utsikt ner mot Abiskojaure, Keron och vidare in i fjällvärlden västerut. Är vädret bra är detta en given lunchplats!


Utsikten västerut


Vy ner mot Abiskojaure och Keron

Nu kommer hjärtat att få vila, för nu vänder leden nedåt mot Abiskojaure. Sista kilometern innan stugorna går vi i björkskog, vilket kn känns lite drygt. Och här kommer det säkert att finnas en o annan mygga…..

Även i Abiskojaure finns det två boendealternativ. Tältning eller bo inne i STF stugan.

Dagens etapp med skuggningar

Det ser brantare ut på bilden än vad det är i verkligheten

 
       
       
       
 

Tredje etappen