26 Januari

NU har årets vinterutbildning startat, i alla fall känns det så för oss instruktörer. I dag var det dagen L, där L står för lasta. I flera månader har jag nu planerat allt som skal med och vad som kan lämnas kvar hemma. Eftersom det inte finns något reservförråd med militära prylar i Grövelsjön måste jag ha tänkt på allt. Det som inte är med nu är det bara att konstatera att vi får klara oss utan.

Klockan 0800 invaderade vi serviceförrådet på LV6, där allt stod lastat i lastpallar i kallförrådet. TACK snälla ni i förrådet för allt arbete ni lagt ner. Utan er hade det inte gått!! Mina instruktörer Magnus och Mattias tillsammans med Jocke, tog sig nu an uppgiften att reducera de 17 pallarna med materiel till att bara bli sex pallar.


Ett idogt pusslande startade och efterhand lyftes pallarna ombord i containern. Här inne fortsatte omlastningen, och pallarna byggdes på med fler kragar. Dessutom måste varje pall surras ordentligt.

 

Skidor, stavar, ryggsäckar, kök, personlig utrustning, sovsäckar, liggunderlag spadar, snöblad,  tältlådor, mm mm lyftes ombord. Längst bak ställdes 14 vedsäckar. Vi är verkligen självgående! Som kronan på verket slängdes familjens julgran, nu nedsågad och lagd i en stor säck, ombord. Den skall så småningom planteras på Grövelsjöns is, men det får ni läsa mer om på tisdag……..
När containern var uppdragen på lastbilen och chaufförerna installerade i kasernen på FMTS var det bara för oss att ägna resten av kvällen åt egen packning

Även detta är ett mindre företag, för det är en hel del prylar som en kurschef måste ha med sig. En ryggsäck består endast av pärmar för att lösa administrationen, och även vi har en hel del nödvändiga, och det får väl erkännas, även onödiga prylar att packa ner. Det skulle ju inte se så bra ut om vi glömt något viktigt…..Tur att jag får ”hjälp ”av lille Atlas…….


Matte sa hon skulle packa det viktigaste, så det är bäst att hålla sig framme,
så hon inte glömmer det allra viktigaste – nämligen mig!!!!!!

Vi kommer att starta vår 85 mil långa resa tidigt i morgon bitti, och det kommer att ta minst 12 timmar, så någon riktig dagbok blir det inte i morgon. Däremot återkommer jag på fredag med att berätta om vad instruktörerna gör innan eleverna är på plats.

 

 

Gå vidare till nästa dag

ÅTER till STARTSIDAN