5 februari  
     
 

Tänk att en vecka kan gå så fort. Klockan 0830 rullade Fjällexpressens buss in på gårdsplanen, och vinterveckan tillsammans var oåterkalligen slut.

 
     
 
   
 
 

Dags att lasta på all packning inför hemresan

 
     
 
Stora kramkalaset bröt ut och reptiler och instruktörer fick sin beskärda del. Många av eleverna kände varandra sedan tidigare, men många nya vänskapsband har knutits under veckan.
 
     
 
 
 

Tack för den här tiden. Mikaela kramar om instruktörslaget

 
     
 

Nu återstod bara det avslutande instruktörsmötet. En kort sammanfattning över veckan, och diskussioner om vad som varit bra och vad som kan förbättras. En viktig detalj som vi diskuterade länge var förslag på elever som skall erbjudas att bli reptiler till nästa år. Inte lätt, men vi fick fram ett par namn. Vilka det blir avslöjas först i oktober när ni får hem ett brev om att just DU blivit reptiluttagen. Den som väntar på något gott…..

Årets reptiler tyckte att de lärt sig massor, och har många nya nyttiga kunskaper både om sig själva och om at vara ledare, med sig hem.
 
     
 
 
 
Instruktörer och reptiler samlade för en sista genomgång
 
     
 

När vår fänrik och reptilerna lämnat oss var det bara för oss att fortsätta jobba. Först blev det en raid i alla elevrum, korridorer och torkrum, för att leta kvarglömda saker. Och jodå, vi fick napp, Det blev en liten låda att ta med hem med hitteprylar, så nu blir min förlustlista ännu mindre. HURRA! .
Nästa punkt på programmet var att skotrarna skulle köras tillbaka till Sågliden. Men innan dess fick det bli en skotertur ner till Grövelsjön för att kontrollera isvaken. Den såg så fin ut med sina granruskor, och isen hade frusit till igen. Nu var alla punkter i SÄKI uppfyllda.
Efter att ha kopplat på kälkarna blev det full fart( ja givetvis inte fortare än lagstadgade
30 km/h) på skoterleden.

 
     
 
 
 
Årets sista skotertur
 
     
  Det hade börjat blåsa lite, så det var ganska kyligt på fjällen. Men det var med saknad vi tog farväl av de mäktiga vyerna innan vi styrde ner i skogen.  
     
 
 
 

Ett sista foto från fjällvärlden

 
     
 

En ganska sliten kurschef vill avsluta med att framföra ett par ord direkt till er underbara ungdomar:

TACK för ert fina uppträdande mot personalen och övriga gäster på fjällstationen. Jag har varit stolt över att ha er som elever, och är jätteglad över att få ta emot enbart positiva kommentarer från personalen som verkligen tycker att ni uppfört er på ett fint sätt!!

 Ett STORT TACK till er alla från en trött kurschef som nu ser chansen att få krypa ner under täcket före midnatt för första gången på hela veckan. God natt.

 
     
 
 
 

En sliten, men nöjd kurschef.

 
       
       
       
       
       
 

Gå vidare till nästa dag             Nästa inlägg i dagboken blir i morgon från vår avslutning på plats. Därefter kommer                                                                     vårt sista inlägg från avlastningen hemma på tisdag (02-08)