6 februari

 
     
 

Oj vad lugnt här var i morse. Inte en elev så långt ögat nådde, inga visitationer, bara vi. Men, det måste jag erkänna, vi SAKNAR ungdomarna. Det är FÖR tyst, och det har varit så roligt att jobba med dem.
Förmiddagen har gått åt till att försöka plocka ihop alla lösa småprylar, och det tog sin tid. Allt var så fint packat i märkta kartonger när vi åkte upp, men nu östes det ner lite huller om buller. Även vi har haft problem med att ha koll på alla prylarna. Men det är inte så lätt när det tillkommit upphittade sovsäckar mm.

Den sista punkten för årets vinterutbildning var att avsluta det administrativa, och att sitta ner och prata igenom hur veckan varit med Anders Dahlin som varit vår kontaktman under året. Redan nu drogs vissa riktlinjer upp inför kommande vinterutbildning, och en preliminärbokning har gjorts till vecka 5 nästa år.
 
     
   
 

Två nöjda chefer summerar en lyckad vecka

 
     
 

Anders framför igen en hälsning från personalen, om hur trevliga, positiva och artiga ni ALLA ungdomar har varit under veckan. HEDER åt ER!!!!

När allt var avslutat tog vi en sen eftermiddagspromenad (inget mer skidåkande här inte!) ner till Grövelsjön, och gick bara och njöt i det fina vädret. Det blev lite av en nostalgitripp. Först passerade vi första skiddagens övningsplats, med det nu något översnöade vindskyddet där våra elever åt den första utomhuslunchen. Det såg så övergivet ut…..
 
     
 
 
     
 

Vi fortsatte vår vandring ner mot sjön, men höll oss på vägen, det är ju så otäckt halt i skidspåret. Det enda som påminde om våra härjningar i och på sjön var lite översnöade skoterspår och granruskorna runt vår badvak.

 
 
 
 

Pappas julgran, som vi tagit med oss för ändamålet, planterad på Grövelsjöns is. Granruskorna kommer vi säkert att återse när vi kommer hit i april (då handlar det om  SEMESTER!)

 
     
 

Nu återstår det bara för oss att avsluta dagen och förbereda oss för vår långa hemfärd tidigt i morgon bitti.

Vi ska nu äta vår sista middag här på fjällstationen. I kväll är den tillredd av BÅDA vår två favoritkockar.

 
 
 
 
Våra skickliga kockar Erik och Werner tar en paus före kvällens middag
 
       
 
Sista dagboksinlägget kommer på tisdag, då vi skall lasta av all utrustning i containern, och ta hand om tälten som Mattias och Rasmus hängt på tork