8 februari

 
     
 

Vår lastbil stod och väntade på oss när vi kom till FMTs i dag på morgonen. Och inte bara den, containern med allt sitt innehåll skulle tömmas och inventeras. Vi fick hjälp med att köra över lastbilen till LV 6 och serviceförrådet, och det är alltid lika fascinerande att se containern tippas av alt dras upp.

 
     
 
 
 
Lutningen är stor, och det gäller att allt är ordentligt lastsäkrat.
 
 

 

 
 
Peter och Ove på förrådet hjälpte oss att lasta ur containern, och skidor, stavar,tältlådor, liggunderlag mm åkte in i kallförrådet med en väldig fart.
 
 
 
 
 
 

Hejdå Vita Blixten för den här gången. På återseende 2012

 
 
 
 

Nu återstod ”bara” själva grovjobbet med att inventera allt. Och självklart ställde vi, upp och hjälpte till. Eftersom våra direktiv om stängda dragkedjor på sovsäckar mm inte hörsammats av alla, så fick vi börja med att fixa till de här dragkedjorna. Även overallerna fick vi ordna till. Men här får jag ta på mig ansvaret, eftersom jag glömde meddela eleverna att dragkedjorna även på overallerna skulle vara stängda. Men att vi skulle behöva stå och vränga och nästan knyta upp knutar på dem förstår jag inte. Hur de överhuvudtaget blivit torra efter badet i det här tillståndet är en gåta. Tydligen får vi ha en lektion nästa år i hur man tar av sig kläder….

När det gäller gruppmaterielen var det inga större förluster, tror faktiskt att det stannar vid en skruvmejsel. Och det är bra! Men nu tar det ett par dagar innan all personlig utrustning har gåtts igenom, och då kommer det verkliga facit. Men vi har ju vår ganska fulla säck med upphittat, så förlusterna skall inte behöva bli så stora.
Däremot muttrade Ove lite när han inventerade tältlådorna. Kaminrören var hopblandade, så någon kamin hade fått två topprör, medan en annan var utan. Inte roligt för dem som skall hämta ut lådorna nästa gång om inte allt finns med.

När vi stängde dörren till kallförrådet efter oss så var det den definitiva punkten för 2011 års vinterutbildning.
 
 

 

 
 
 
 
 
 

Jag hoppas ni har funnit mycket nöje med att följa oss på våra äventyr uppe i Grövelsjön, och vi tar tacksamt emot kommentarer i vår gästbok.

Eva Järkenstedt
 kurschef för vinterutbildningen.