27 juli
   
       
 

HURRA!!!!!! Idag var vi klara precis i tid med morgonrutinerna. BRA GJORT!!!!!  Detta gjorde att förmiddagen flöt på helt enligt plan.
SK2 ägnade sig åt personlig maskering, och snart såg vi inte skillnaden på dem och buskarna i naturen. Tänk vad lite färg i ansiktet kan göra och lite blommor och gräs i hjälmen. De har garanterat haft roligt under sin förvandling till oigenkännliga skogsmullar.
För SK1 eleverna återstod bara den felande trekanten i de här dagarnas pussel. JAS 39 med alla sina hålrum, fixa till stukningar och tårna ladda och patron ur på 22 Long.
De elever som inte orienterade igår sprang banan idag. Och trot eller ej, men bussen lämnade Möllegårdsskogen precis i tid. återigen Bra jobbat! Hur det har gått återstår dock att se när vi kollat stämpelkorten. Men någon kursmästare skall vi säkert lyckas kora!

För SK2 har det stått vapen och skjutning på programmet. Tolv stycken, som hade rätt ålder inne, har fått prova på Försvarets tungviktare AK4, och resterande sju fick skjuta vidare med 22 Long. Men oj vad duktiga de var! Att övning ger färdighet syntes verkligen. AK4 skyttarna fick  precis som förra året smaka på det nya snabbskyttet. Ett helt nytt sätt att skjuta, vilket tydligt framgår av bilderna här nedanför. Men vägen fram till första skottet är längre än när man sköt enligt det gamla skjutreglementet. Ställningen, den sk anksittningen, ser onekligen lite lustig ut, men är så viktig för att skyttarna skall stå stadigt och alltid rikta på samma ställe .
 
  
Lite brottning för att få eleverna att inse var de har sin naturliga skyddsställning, som är den de skall ha när de skjuter.
     
 

För att inte tala om att ta emot rekylen på rätt sätt. Med den nya skjutställningen är de ömma och bålslagna axlarnas tid förbi. Nu håller skyttarna kolven mot bröstet vilket ger en betydligt angenämare rekylmottagning.
Men efter en eftermiddag med två kaptener som konstant tjatar vissa saker så kan jag nästan slå vad om att våra adepter kommer att drömma om FINGRET MYNNINGEN- SÄKRINGEN, för att inte tala om tänk på ställningen vapnet mot bröstet sjunk ner.

Men varför skriva mer när bilderna nedan säger allt