28 Juli
   
       
 

Detta var en dag där schemat var grundligt tidsplanerat och målet var att vi skulle vara ute på Nyårsåsen klockan 1700. Men nu blev det inte så…
För SK2 fungerade allt som det skulle och de hade en förmiddag i sambandets tecken. RA180 gicks igenom noga, så nu är det ingen som inte behärskar radiosambandets ädla konst.

Eftermiddagen fick de tillbringa med att vårda de vapen de använt-pistol och AK4. För de som inte fått skjuta med AK4 blev det en genomgång på vapnet så de i alla fall fått pilla lite med det.
 
     
  
       
 
Den stora pucken för SK1 var skjutningen. Alla 48 eleverna skulle få sin chans på skjutbanan, samt att det skulle skrivas omprov på säkerhetsprovet. När teorin väl var avdiskad kom i äntligen till skott. Och som dom sköt. Det var verkligen roligt att se med vilken energi de jobba med sina vapen och det på ett mycket säkert sätt.
 
 
  
 
 
 
 
 
De eleverna som inte var på skjutbanan hade förläggningstjänst i närheten. Vi  gick igenom tält 20, och allt som det innehåller, eleverna fick lära sig att sätta ihop en bår, samt sen bära den på rätt sätt. Dessutom fortsatte övningarna i vedhuggning.
 
   
       
 

Som sagt tidsschemat sprack och det ordentligt. Eleverna kom inte ut till Nyårsåsen förrän vid 19-tiden. Då hade vår överlevnadsexpert Torbjörn och jag hunnit med att dra upp de sista riktlinjerna inför helgen. Nu hade vi en plan !

 
       
 

Eleverna fick börja med att lära sig laga mat på spritköken, och dagens läckerheter bestod av grönpåse, dvs torrfoder.

Sen återstod det bara att sätta sina nyvunna kunskaper på tältresning på prov. Och det visade sig vara alt annat än lätt. Men det var inte elevernas fel, utan förrådet som gett oss trasiga tält. SUCK!!!! Det slutade med att två grupper fick ligga inne på golvet i värmestugan. Jag antar att många av dem blev besvikna men men..