TRÄNINGSTIPS:

 
 
 
     
 

Här kommer lite träningstips till er tjejer som vill hänga med till SAREK.

 
     
 
En SAREK vandring innebär mer påfrestningar för kroppen än en vanlig stugvandring. Terrängen kommer inte att vara jobbigare än vad vi har gjort tidigare, men ryggsäcken kommer att väga lite mer. För att få ut maximalt av turen rekommenderar jag er att ni redan nu börjar träna lite. Konditionen är viktig, ni kommer att kunna njuta ännu mer av de fantastiska naturupplevelser vi har framför oss, om ni inte upplever varje uppförsbacke som jättejobbig.
Dessutom kommer kroppen att tacka er om ni bygger upp musklerna lite så ryggsäcken inte kommer att kännas så tung. Det är rygg-mage och benmuskler som kommer att ta mest stryk, men jag rekommenderar en allsidig styrketräning där hela kroppen tränas.
 
 
 
 
Det viktigaste är att ni börjar lite lugnt och sedan ökar träningsdosen. Annars kommer kroppen att protestera och ni kommer att få ont och drabbas av skador. En optimal träning är tre pass i veckan, och de bör vara varierande över tiden. Ni vet själva bäst på vad det är ni behöver förbättra-konditionen eller styrkan. Har ni inte tid att ge kroppen både och, så satsa på konditionen.
 
     
 
Jag har gjort tre flikar – en med allmänna träningstips fram till vandringen, en med stärkande övningar om ni har problem med ryggen mm samt en flik som tar upp hur man tränar om målet är att gå ner i vikt.
 
     
     
 

Tänk på att kondition och styrka är färskvara, den måste underhållas.

 
     
 

      Styrka/kondition                                     Stärkande träning                                        Fettbränning