SISTA FÖRBEREDELSERNA

 
       
 

1 – 22 JUNI:

Nu har jag gått in i slutträningen, så nu är det nästan ett träningspass per dag, med mest fokusering på benträning och mage- rygg. Konditionen och styrkan bör det nu inte vara några problem med. Jag hoppas som sagt att alla har följt direktiven om att träna och fått upp flåset!
En samvetsfråga från förra året, då jag konstaterade att minst sex kilo fett på kroppen skulle bort, kan besvaras med att det har jag lyckats med. De var borta redan i november!

I början av juni fick jag äntligen klart med bussförbindelserna till Sulitjelma, så nu återstod det bara att reda ut ev rabatter för resan. Enl Nordlandsbussarnas hemsida så skulle man som grupp kunna få riktigt bra rabatter i form av kompispriser. Dock lite luddigt formulerat med zoner hit och zoner dit. För att inte göra om förra årets miss med språkförbistringen bad jag Helena ringa upp och prata rabatter.  En lätt frustrerad dotter ringde sen tillbaka och muttrade något om norrmän och förvirring…. Det visade sig att de inte visste om sina egna rabatter och hur vi skulle kunna få rabatterna. ”Dette har vi ingen aning om, prata med chauffören” …..

Den största arbetstiden i juni la jag på att försöka reda ut hur broarna ser ut som vi skall passera. Några av dem kände jag till, men hur det såg ut i Norge resp det stora brosystemet mot Kutjaure var vita fläckar för mig. Tur det finns internet, och att det har funnits ett par regniga dagar i början av månaden.  Ett stort tack till alla som svarat på mina frågor, och ett extra stort tack till min färdledarkollega Lars Häger som jag hade ett långt telefonsamtal med.
Det skall nog gå bra med broarna, men det kommer nog att bli bäst att Siw och jag vadar den lite häftigare norska bron mellan Sorjus och Staddajåhkkå.

Nu var det hög tid till att ta tag i de praktiska förberedelserna, som tex att se över utrustningen. I år behövde jag endast komplettera utrustningen med lite mer bensin och en ny sked. En större vattenflaska passade jag på att köpa när vi var på Svalbard, så i sommar skall jag inte gå torr på vatten!  Kängorna behövde en ordentlig rengöring med efterföljande insmorning. Bara att ta fram allt och sätta igång. Ett lite smutsigt jobb som tar sin tid, men det hoppas jag ha igen om det regnar i Padjelanta.
 
 
  
 
     
 
Gore Tex jackan och byxorna tvättades och impregnerades om, och sen var det bara att ta fram vallajärnet igen. Nej, inte för att valla skidor, utan för att impregnera Fjällrävenbyxorna. Lite lagom impregnering på all G 1000 ställena med extra mycket i baken och knäna, och sen lite vanlig impregnering på stretchdelarna.
 
 
 
       
 
 

Nu är det tre år sedan vi gjorde en stugtur, och lite har ändrats. Bla vill STF att man betalar in avgiften innan, eftersom det inte fungerar med kortbetalning i stugorna längre. Smidigt o bra, men det tog tid att få alla betalningar utskrivna till dubbelsidigt papper. Det blev en hel del papper att dra med sig! Men skönt att slippa dra på kontanter!

Ytterligare ett litet problem var tågstrejken på Öresundstågen. Tanken är att vi skall ta oss till Kastrup med just det bolaget på måndagskvällen. Efter en veckas strejk började jag onekligen bli lite orolig, så det var bara att sätta sig vid datorn igen och leta alternativa transportsätt. Tåg eller buss??? Båda alternativen med sämre tider till Kastrup än vi planerat. Om det sen är så bra planerat att komma dit kl 0013 och sen sitta där o vänta till kl 0600 det vet jag inte, men det känns bättre än att åka bil hemifrån kl 0300.  Nu löste sig problemet då strejken tog slut med två dagars mariginal… Lite flyt får man ha ibland!

Sådär, nu börjar det kännas färdigt. Återstår bara att packa ryggan och se hur mycket som skall förpassas till handbagaget. Men några 27 kilo blir det inte i år!
 
       
       
       
 

AVRESEDAGEN

   
       
 

Föregående Sida

   
       
 

Till STARTSIDAN