ETAPP 5  (28 Juni)

 
     
 

                 Staloluokta – Arasluokta. 12km. Beräknad tid 6 timmar

 
     
   
     
 

Dagens etapp blir lite av en vilodag. Inte särskilt långt, relativt lättgånget och oerhört vacker utsikt över Virrihaure.

Den första kilometern efter fjällstugan går vi igenom samelägret, som är väldigt avlångt. Efter byn börjar en stigning som kan bli en liten pulshöjare. Men belöningen låter inte vänta på sig, utsikten är helt suverän.
 
 
 
     
 

Med utsikt över sjön fortsätter vi och rundar nästa Stuor Djidder. Här blir det lite snirklande eftersom landskapet har skapat små raviner i sluttningen, med följd att leden gör lite kringelikrokar.

Efter hand börjar det luta utför i etapper med korta nedförsbranter. Vi kommer snart att komma fram till ett område med små sjöar, där vi förövrigt tog en lång rast 2007.
 
 
 
     
 
Nu har vi en fortsatt skön vandring fram mot Stuor Dijdders norrsida, där vi nu bör se Arasluoktastugorna ligga inne i viken.
 
     
 

Arasluoktastugorna 580 möh:

En liten ”stugby bestående av sex små hus med tillsammans 32 bäddar. En väldigt fin stugplats, och en av mina favoriter. Här finns det en chans att kunna få köpa fisk och bröd.
 
 
 
     
     
       
 

Till NÄSTA ETAPP

   
       
 

Tillbaka till ETAPPÖVERSIKTEN