Planering av sommarvandringen 2014

 
     
 

” Midnattssolsvandring i Padjelanta”

 
     
 
Årets sommarvandring startar i norska Sulitjelma och avslutas i Vaisaluokta. Till skillnad från 2012 och 2013 skall vi i år inte ha med tälten utan jag siktar på en skön stugvandring. Som avslutning blir det ett extra dygn i Saltoluokta.Det blir med andra ord ett nytt besök i Padjelanta, och vi kommer även att lägga nya mil bakom oss på Nordkalottleden. Eftersom vi i år vandrar direkt efter midsommarhelgen kommer vi att följas av midnattssolen på vår färd genom nationalparken.
 
     
     
 

HUR vandringen blev kan ni sedan läsa om i DAGBOKEN, som kommer att publiceras efter hemkomsten

 
     
 
Inledningen och de två avslutande etapperna är nya även för mig, så det har krävts lite efterforskningsjobb. När jag har försökt beskriva etapperna har jag i mångt och mycket lutat mig på Claes Grundströms bok ”Sulitelma och Padjelanta”, men har även fått hjälp av vandringsvänner och Internet. Visar det sig vara alltför missvisande beskrivningar så får ni väl slå på mig (med något mjukt).
 
 
 
 
 
     
     
     
 
På bilden finns vår planerade rutt markerad med blå linje. Klicka på bilden för att få fram en större bild, (öppnas i en ny flik).
 
 
 
     
     
 

RESEFAKTA:

 
     
 

Uppresa

Vi åker från Halmstad den 23 juni kl 2245 med tåg ner till Kastrup, där vi kommer att sitta över natten.  Sen blir det flyg till Gardemoen och sen vidare till Bodö. Här hoppar vi bussen som skall ta oss till Charlotta via Faukse. Om allt stämmer så skall vi vara framme i Sulkitelma straxt efter 1500, och sen är det ”bara” att vandra upp till första stugan – Ny Sulitjelma Fjellstue.
 
     
 

Längd:

Årets vandring är även i år bedömt runt 11 mil. Längsta dagsetappen är 19 km och den kortaste 12 km.
 
     
 

Karta:

Calazo: Sarek och Padjelanta.
 
     
 

Antal dagar:

Vi kommer att vara ute i åtta dagar plus ett avslutande dygn på Saltoluokta.
 
     
 

Hemresan:

Vi lämnar Saltoluokta på eftermiddagen 3 juli, och tar oss sen vidare hemåt med buss till Gällivare och sen tåg söderut.
 
     
     
     
     
     
 

Klicka på respektive kartbild nedan för att läsa mer detaljerat om etapperna..

 
     
       
  Etapp 2  ETAPP 2  
       
  Etapp 5   ETAPP 5
Etapp 6   ETAPP 6
 
       
 
   ETAPP 7
Etapp 8   ETAPP 8
Etapp 9    ETAPP 9
 
       
 
HEMRESEDAGEN    HEMRESEDAGEN