ETAPP 5 (7 augusti)

 
     
 

Goupherjåhkå – Tjågnårisjågåsj. Ca 11 km

 
     
   
     
 

Det här kan bli en spännande dag med två häftiga vad…..

 
     
 

Om vi inte kom över Gouperjåhkå på förra etappen, blir det tidig väckning och dagen inleds med ett större fotbad. Det här vadet kan som sagt ta tid, men när vi kommit över kan vi värma fötterna och njuta av utsikten över Sarektjåhkkå med Stortoppen, Sydtoppen och Buchtoppen.

Efter vadet fortsätter vi ner mot Álggávágges mynning

 
 

                                                               Forsarna vid Álggávágges mynning.                                
Foto från utsidan.se
 
 
 
 
Nu kan vi även se Routhesvagge framför oss, och tittar vi åt vänster så var det därifrån vi kom 2012. Nu kopplar vi på den ”välkända” vandringssträckan fram till Skarja och Mikkastugan.
 
 

Vår fina lägerplats vid Skarja 2012
 
 

Till skillnad från förra gången stannar vi inte här i Sareks hjärta någon längre stund, utan fortsätter fram genom dalen.  Men tid för kaffepaus och kanske ett litet dopp på "badstranden", finns det alltid.

Efter en och en halv kilometer får vi ett litet träningsvad när vi passerar Máhtujågåsjåkka, och det ger även en liten vink om hur ”snällt” vattnet är för dagen. Förra gången upplevde vi det som ett lätt vad, men det strömmade onekligen lite.
 
 
 
 
 
 

För efter ytterligare två kilometer är vi framme vid elddopet, Tjågnårisjåkka.

Jag räknar helt med att vi inte har samma tur som 2012, Snöbryggan bör inte ligga kvar. Räkna med att vi kommer att få lägga en hel del tid här. Skulle det forsa för mycket, så får vi slå läger och ge oss på det tidigt i morgon bitti.
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
   
 

Till NÄSTA ETAPP

   
       
 

Tillbaka till ETAPPÖVERSIKTEN