SAREK 2015

 
 

Staloluokta – Saltoluokta via Álggávágge

 
 
 
     
 
 
 

I år är det dags för ett nytt besök i SAREKS Nationalpark, vilket innebär att tälten och sovsäckarna får tas fram igen. Jag har fortfarande alltför stor respekt för de lite vildare delarna av SAREK, så jag har valt att vi även det här året skall hålla oss till mer vältrampade delar. Vi startar i Staloluokta och går mot Alájávre, som vi tänker passera längs den norra stranden, för att sedan fortsätta fram till Alkavare kapell. Därefter fortsätter vi Alggavágge ner mot Skarja, och vidare bort mot Bierikjávre. Tanken är sen att vi skall fortsätta längs med Bjerikjávre bort mot Guhkesvágge och vidare bort mot Pietsaure med slutmål Saltoluokta. Väl framme vid fjällstationen kommer vi att stanna en natt och ha vår traditionella avslutningsmiddag.

Sträckan mellan Skarja och Bierikjávre gick vi 2012, men resten är okänd mark, vilket skall bli spännande. Detta innebär även att jag får bygga det mesta av mina etappbeskrivningar på gissanden utifrån kartläsning, samt givetvis på Claes Grundstens bok om SAREK. Dessutom skänker jag mina vandringsvänner en tacksam tanke.

OM det stämmer eller inte vet vi inte förrän vi står där i vildmarken, men HUR det blev kan ni läsa om i Dagboken, som publiceras efter hemkomsten

Vår planerade rutt finns markerad med rött på bilden nedanför. Klicka på kartan så öppnas den i ett nytt fönster. Den blåa linjen är vandringen 2012.
 
     
 
 
     
     
     
 

Klicka på respektive kartbild för att läsa om etapperna..

 
       
   
       
    ETAPP 2  
       
    ETAPP 5  
       
    ETAPP 8