14 juli: 

 
       
 

Nej, vi har inte åkt hem ännu. Idag hade jag planerat för en extra dag i Kilpisjärvi där vi skulle gör byn och knalla upp på Saanatoppen. Men det fina vädret från igår var som bortblåst. Låga moln och kall blåst. Det där med Saana stryks tidigt. Med andra ord en slappdag.
Men vi började med att åka ner till handelsboden, och den var riktigt innehållsrik. Lisbeth köpte nya vandringsbyxor och vi andra fänstershoppade. Nåja, får väl erkänna att det blev en påse lakrits. Finsk lakrits är jättegod, men vad dyrt allt var. Över 30 kr för en liten påse med lakrits, och detsamma för en Marabou chokladkaka.

I eftermiddags ägnade Anna, Lisbeth och jag oss åt lite Geocaching. Det var klart givande, inte bara för att vi hittade cachen, utan vi fick även en hel del historia om området på köpet.
 
     
 

   
Här har det tydligen hänt saker under båda världskrigen, och det har smällts ryska ammunitionsförråd i luften.
 
     
 
Nu när jag inte hade en tung rygga att bära på kunde jag inte motstå frestelsen att slänga mig ner titt som tätt och fota blommorna. Nu hade jag ju tid att leka lite med skärpedjup mm.
 
 
 
     
 
I kväll har vi njutit av en äkta finsk sauna. Vi hyrde den vedeldade bastun nere vid vattnet, och nu skulle det njutas. Jag gick ner en stund innan de andra för att tända kaminerna, vilket gick så där. Lyckades först bara få fyr i den ena, men sen tog det sig. Snart brann det friskt i bastun (ja dvs i kaminerna, bastun hoppas jag inte brann ner…). Det enda vi missade var björkriset. Annars blev det både finsk öl och bad i sjön. Uppfriskande men skönt.
 
 
 
     
 
Ikväll har vi ätit en god middag, och nu återstår bara packningen. I morgon är det slut på sovmornar, då skall vi upp tidigt igen.  Om jag nu ställer telefonen på halv åtta, så måste det innebära halv sju svensk tid…….eller……
 
     
     
 
Tack alla för den fantastiskt fina duken jag fick.
Den kommer verkligen att pryda sin plats på nya köksbordet.
 
     
     
       
 

TILL NÄSTA DAG

   
       
 

FÖREGÅENDE DAG

   
       
 

Till STARTSIDAN