BILETAPP (8 juli)                     

 
     
 

Kiruna – Kilpisjärvi                  

 
     
 
                  Kartskiss (Öppnas i nytt fönster)     
 
     
 

Vi kommer fram till Kiruna vid 10-tiden på förmiddagen, och hämtar sen ut vår hyrda minibuss. Tanken är att vi skall ägna dagen åt lite sightseeing på vår tur till Kilpisjärvi.  Bilturen är på 288km, och tanken är att vi inte skall stressa med att komma fram. Jag har i skrivandes stund (30 januari) inte rekat vad det finns för sevärdigheter här uppe, Har ni förslag så tar jag tacksamt emot dem!

Ett säkert stopp kommer i alla fall att bli i Karesuando. Besök vid kyrkan och i den fina hemslöjdsbutiken är i alla fall två saker vi skall göra.
 
     
 

 
     
 
Blir kanske en liten nostalgitripp i byn för att återuppleva minnena därifrån. Sedan fortsätter vi över bron och kör in i Finland.
 
     
 
 
     
 

Effektiv körtid skall vara ca 4 timmar, men jag räknar med att vi är framme i Kilpisjärvi först efter kl 1800. Vi skall bo vid Kilpisjärven Retkeilykeskus vandringscenter, och för er som var med 2004 så kommer ni att känna igen er. Jag har hyrt två stugor, så vi kommer säkert att få en mysig kväll innan vandringen startar tidigt i morgon.

 
 
 
 
 
 
   
 

Till FÖRSTA ETAPPEN

   
       
 

Tillbaka till ETAPPÖVERSIKTEN